Огънят изпепели телата им, но направи паметта за дълга им

...
Огънят изпепели телата им, но направи паметта за дълга им
Коментари Харесай

Пловдивската пожарна потъна в едноминутна тишина и признателност

Огънят изпепели телата им, само че направи паметта за дълга им безконечна. Десетки сътрудници на починалите в борбата с огъня пожарникари паднаха на колене и потънаха в тишина. Ден преди откриването на Седмицата на пожарната сигурност в Пловдив, градът си спомни за правилните чиновници, изгубили живота си по време на работа към народа.   
Прочетете още
Емоционалното слово на шефа на пожарната комисар Георги Манкараков не остави присъстващите безпристрастни. С горест в очите той съобщи, че на никого не пожелава да срещне оня сложен миг, в който би трябвало да съобщиш на околните на умрял сътрудник, че повече няма да се прибере вкъщи, тъй като огънят го е прибрал. Отец Виктор пък опя душите на починалите.

" Изпитал съм го персонално. Летците споделят - всички излитания да са равни на кацанията. Така желая да пожелая на чиновниците на пожарната да да се връщат постоянно тук дружно и в целият състав ", заключи Манкараков. 



Той подсети, че борбата с бедствията е доста сложна, продължителна и тежка. Изказа признателност към четирима ръководители на държавни и общински структури за оказаната поддръжка. Манкараков предложения регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев да награди отличните – бригаден военачалник Димитър Иванов, бригаден военачалник Деян Дешков – пълководец на 61 Стрямска бригада и шефовете на Оперативна програма „ Паркове и градини “ и „ Чистота “.

" За да има триумф едно дело, би трябвало да са налице четири неща. Ясна цел, проект за деяние, изследване на силите. Но най-първо по мощ – да имате Божията благословия “, съобщи регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев. Той изрече голямата си признателност към Пловдивската пожарна, по тази причина, че е реализирана най-голямата цел по време на работата им при наводненията в Карловско – да няма жертви и потърпевши хора.

Наградени бяха 19 чиновници на РЦПБЗН-Пловдив, измежду коит инспектори и младши специалисти. Други 43 чиновници на Пожарната получиха поздравления за неотлъчното осъществяване на службата си.

 „ Да си пожарникар звучи безстрашно, ненапълно тайнствено. Това е специалност, която те докарва до ръба на физическите и психическите лимити. В борбата с огъня е мъчно да си самичък. Разчиташ на екипа си и действаш с тях като пестник. Но в едни от най-трудните моменти, когато силите и опциите са а лимита, от извънредно значение е помощта на хората, съпричастни към това, което вършим “, подсети в словото си  говорителят на пожарната Таня Костадинова и пожела на огнеборците да бъдат здрави, смели и по-силни от огъня. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР