Офталмолозите наблюдават както проблем при децата, както късогледство, така и

...
Офталмолозите наблюдават както проблем при децата, както късогледство, така и
Коментари Харесай

Все повече деца имат проблеми с очите. Защо?

Офталмолозите следят както проблем при децата, както късогледство, по този начин и далекогледство, без значение от възрастта им. Често срещан е и астигматизма, не са малко и случаите на кривогледство.

" По всяко време, взирането във всевъзможен екран се отразява върху зрението на детето. Затова е належащо да не се прекалява. В никакъв случай да не прекаляват със седенето пред преносимия компютър, макар че в тази конюнктура това беше невъзможно… Хубаво е детето да се преглежда изключително в случай че родителя забележи че детето се оплаква от постоянно главоболие, забележи че детето постоянно мига със очички, доста постоянно децата се доближават по-близо до монитора или до помагалото за четене. Има деца, които отхвърлят да се занимават дълго време с четене и писане това също би трябвало да ни направи усещане, че детето има проблем със зрението ", споделя офталмолога доктор Гергана Величкова

Специалистите споделят, че профилактичните прегледи на учениците, са от основно значение за бързото решение на казуса.

" Поне един път годишно детето да мине на обширен офталмологичен обзор, наложително е. Още повече че не постоянно децата имат недоволства, и споделят на родителите ", споделя доктор Величкова.

В началото на всяка образователна година от ден на ден стават родителите, които ревизират зрението на децата си.

Съвременните технологии разрешават да се създадат очни прегледи даже на дребните деца и бебета.

Офталмолозите поучават учениците, по опция да сведат до най-малко часовете пред монитора, за сметка на часовете, прекарани измежду природата и игри с другари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР