Офшорната история трябва да се прекрати и не ми хареса

...
Офшорната история трябва да се прекрати и не ми хареса
Коментари Харесай

Проф. Дичев за ”Досиетата Пандора”: А на мен ми търсят сметка за една химикалка

Офшорната история би трябвало да се приключи и не ми хареса изявлението на Кирил Петков по тематиката. Става въпрос за капитализъм, който се е откъснал в друга територия. Като българи няма по какъв начин да се оправим. Богатите хора би трябвало да си имат пари, само че са длъжни да дават доклад къде ги влагат и какви налози заплащат. Не може по-късно те да се връщат като „ вложители “. От едно време насам има сходно мислене, че капиталът би трябвало да се движи по-бързо.

На мен ми се желае доклад за една писалка, а има хора, които с едно натискане на мишката трансферират милиони в сметки. Едва ли Бойко Борисов ще бъде вторият човек, който ще излезе в тези описи. Предполагам, че се е предпазил “. Това сподели проф. Ивайло Дичев.

" След разкритията на " Досиетата Пандора " е доста значимо публичното мнение и натискът от гражданското общество и медиите ", счита културният антрополог проф. Ивайло Дичев. Анализаторът уточни, че измежду разкритите имена най-скандално е името на Тони Блеър, който е почитан политик.

Според него би трябвало да бъдат въведени доста строги закони против интервенции през офшорни зони: " Трябва регулация! ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР