Оформянето на оценките в края на първия учебен срок не

...
Оформянето на оценките в края на първия учебен срок не
Коментари Харесай

Деян Стаматов: Оформянето на оценките в края на първия учебен срок не е проблем

" Оформянето на оценките в края на първия образователен период не е проблем, тъй като има методичност в оценяването и учениците имат по няколко оценки. Въз основа на тези резултати, които са постигнали, може да бъдат оценени за края на първия образователен период през актуалната образователна година ", сподели пред Българска телеграфна агенция Диян Стаматов - ръководител на Съюза на ръководителите в системата на националната култура в България (СРСНПБ).

Той е и шеф на 119-о Средно учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " в София, и беше запитан от Българска телеграфна агенция дали заболеваемостта от грип и остри респираторни болести в страната ще се отрази върху оформянето на оценките на учениците от първия образователен.

Стаматов посочи, че не би трябвало да има проблем с оформянето на оценките на учениците и това се отнася за всички възпитаници - от първи до 12-и клас.

Може би, в случай че даден възпитаник е имал по-продължителни отсъствия, вероятно би имало проблем, само че в случай че броят на отсъствията му е по-малък от 30 %, също не е проблем да бъде завършен за първия образователен период, изясни Диян Стаматов.

Той сподели, че в 119-о Средно учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " заболеваемостта продължава гладко да се покачва и през вчерашния ден към този момент е била 20 %.

" Имаме 20 % заболели възпитаници и сега осем учители, които отсъстват по болест. Това демонстрира, че темпът на повишение на заболеваемостта " се издига нагоре ", само че към момента сме надалеч от 30-те %, които са сериозното и изтънчено изискване. Това условие е на здравното министерство и на неговите подразделения - Регионалните здравни инспекции (РЗИ) ", изясни Стаматов. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР