Официалното запитване на общинските съветници от ПП-ДБ в Пловдив към

...
Официалното запитване на общинските съветници от ПП-ДБ в Пловдив към
Коментари Харесай

Официално: Оградата на Небет тепе незаконна

Официалното питане на общинските съветници от ПП-ДБ в Пловдив към Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) удостоверява незаконността на оградата на Небет тепе. Това излиза наяве от отговора на шефа на института арх. Петър Петров, който е някогашен основен проектант точно на регион Централен, в чийто обсег е Трихпълмието.

Становището на НИНКН е ясно – заданието не изисква построяването на ограда към комплекса.

В писмото се акцентира още, че оградата освен основава различен облик на комплекса и лимитира достъпа до него, което не е съвместимо с културната му стойност, а и включването й в плановата документи на Небет тепе е неприемливо.

„ Сесията на Общинския съвет на 29 февруари бе мотив за наново запитване от наша страна, само че Общината продължава да мълчи. Поради тази причина се обърнахме към НИНКН, като поискахме цялата документи, обвързвана със съгласуването на плана “, обясниха от ПП-ДБ.

От групата съветници упорстват за неотложно унищожаване на оградата, като приканват общината да предприеме нужните стъпки за осъществяване на рекомендациите на НИНКН и Министерството на културата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР