Официалното представяне на книгата Оздравителният план събра в Регионалната библиотека

...
Официалното представяне на книгата Оздравителният план събра в Регионалната библиотека
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев представи във Варна книгата си „Оздравителният план” 


Официалното показване на книгата „ Оздравителният проект ” събра в Регионалната библиотека „ Пенчо Славейков ” във Варна законодатели, магистрати, юристи, академични преподаватели, студенти. Авторът – Емил Радев, лекар по право, юрист и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, получи поздравления от народния представител от ГЕРБ Таня Петрова, ръководителя на Общински съвет Тодор Балабанов и общински съветници. Събитието, проведено в навечерието на 16 април – Денят на Конституцията и професионален празник на юристите, почетоха персонално ръководителите на Апелативния и Окръжния съд във Варна – Ванухи Аракелян и Марин Маринов. Емил Радев показа, че е писал книгата в продължение на три години. Той изрече признателност към всички юристи и магистрати, с които е работил и от които е научил доста през годините.
„ Работя по производството по неплатежоспособност към този момент съвсем 20 години. Именно с сходни каузи стартира адвокатската ми кариера. Имах редкия късмет да работя по знакови производства, а също и да вземам участие в измененията по Търговския закон, касаещи глава „ Несъстоятелност ”. Като член на правната комисия в Европейския парламент сега работя и по директивата, обвързвана с несъстоятелността. Нещо повече – внесох предложение потребителската неплатежоспособност, т.е. несъстоятелността за физически лица да се вкара за всички държави-членки. Темата е значима за България, тъй като феноменът „ безконечен дебитор ” остана само у нас. Този проблем би трябвало да откри своето решение – въпрос на избор е дали посредством безспорна погасителна отминалост или посредством потребителска неплатежоспособност ”, изясни Радев.
Той анонсира, че през май Варна ще бъдe хазаин на конференция, отдадена на несъстоятелността. „ Имам достойнството да бъда уредник дружно с Министерство на правораздаването. Събитието е в календара на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Поканихме и одобриха да вземат участие водещи експерти от цяла Европа. Смятам, че правната материя, обвързвана с оздравителните производства, ще търпи развиване в идващите години и на родно, и на европейско равнище ”, добави Емил Радев.
„ Книгата му предлага първото и към този момент само у нас изцяло проучване на правната природа на оздравителния проект в процедурата по неплатежоспособност, която е уредена в Търговския закон. Изследването е ловко комбиниране сред научна точност и на практика метод, само че в него ясно проличава и опитът на правист с европейски мироглед ”, посочи Нели Маданска, учител по комерсиално право с научни писания в региона на производството по неплатежоспособност и потвърден експерт с дълготраен юридически стаж, в това число и в Инспектората на министъра на правораздаването по Закона за правосъдната власт и Националния институт на правораздаването.
„ Убедена съм, че проучването на Емил Радев ще насърчи полемиката по проблемите, свързани с оздравяването на предприятията и запазването на работните места, а това е значим фактор и за стопански напредък ”, посочи още Маданска, която пристигна в морската столица особено за представянето на книгата.
„ Когато Емил Радев се насочи към реализация в друго занятие, смятах, че това ще бъде компромис с професионалното му развиване, макар че оценявах позитивно опцията практикуващи юристи да отидат там, където се коват националните, а и европейските закони. Той обаче не прекрати и за миг дейната си професионална работа, а когато един практик написа теоретичен труд, в него попаденията са скъпи ”, разяснява Ванухи Аракелян. Тя дефинира оздравителният проект като неразорана целина, защото тази правна материя е една от най-трудните, а писаното по тематиката е нищожно. Към пожеланията създателят да продължи да се развива професионално в научната област се причислиха и други негови сътрудници и другари.
В качеството си на дипломат на библиотеките в Екологичен потенциал Емил Радев не пропусна да подари няколко екземпляра от изданието за фонда на варненската библиотека, които връчи на шефа Радка Калчева. Тя от своя страна благодари за жеста и изрази убеденост, че от книгата ще се възползват доста сегашни и бъдещи адвокати.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР