Официалното посещение на президента Румен Радев в Естония продължава днес

...
Официалното посещение на президента Румен Радев в Естония продължава днес
Коментари Харесай

Президентът Радев разговаря със своя естонски колега в Талин

Официалното посещаване на президента Румен Радев в Естония продължава през днешния ден със срещи с водачите на страната-домакин.

Държавният глава Румен Радев и брачната половинка му ще бъдат посрещнати с публична гала пред постройката на президентството в Талин с естонския президент Керсти Калюлайд и брачна половинка ѝ.

Радев и Калюлайд ще беседват на четири очи, след което двете делегации ще проведат пленарни диалози.

В рамките на визитата Радев ще се срещне с естонския министър председател Юрий Ратас и с ръководителя на Народното събрание Хен Полуаас.

Президентът ще посети и Центъра за върхови достижения за киберотбрана на НАТО в Талин. Организацията, акредитирана към Алианса, е основана през 2008 година в поддръжка на страните-членки с експертиза в региона на киберотбраната.

Официалната аудиенция на президента в Естония стартира през вчерашния ден, когато на гала в Талин президентът на Естония алегорично връчи знамето на самодейността " Три морета ", която България ще ръководи през 2021 година. Инициативата, към която има и капиталов фонд, сплотява 12 европейски страни сред Адриатическо, Балтийско и Черно море.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР