Официалното откриване на европредседателството днес започва с 9 протеста в

...
Официалното откриване на европредседателството днес започва с 9 протеста в
Коментари Харесай

Плевнелиев: Протестите днес показват робска психика

Официалното разкриване на европредседателството през днешния ден стартира с 9 митинга в София, както и с обсада - паркирането в центъра е неразрешено, а придвижването ще бъде спирано.

Според президента Росен Плевнелиев (2012-2017) митингите са знак за ниско доверие на жителите в институциите, съобщи той пред "Здравей, България " по NOVA.

„ С тези 9 митинга демонстрираме нещо – а точно, че сякаш още не сме се разделили с робската си душeвност, че все някой различен ще ни освобождава, все някой различен ще ни взема решение проблемите”, съобщи той.

„ Протестите са знак на ниско доверие на жителите към институциите.

Много постоянно институциите в действителност не са раздавали правдивост – би трябвало да си го кажем и да подобрим нещата”, сподели още той.

„ Ползите от председателство на Европейски Съюз са големи за България. Тогава, когато прожекторите от света са ориентирани против вас и вие сте подготвени да покажете най-хубавото от себе си, няма по какъв начин да не извлечете ползи”, разяснява Плевнелиев.

Радев: Председателството е отговорност и опция

Протести „ откриват “ българското европредседателство

Откриха новия път до летището

„ Някои от изгодите от българското председателство на Европейски Съюз към този момент са забележими. Ние имаме подписан контракт за добросъседство с Македония, през миналата година беше прието българско национално малцинство в Албания. Това са стратегически достижения и аз приветствам държавното управление. Ние към този момент берем плодовете на председателството”, сподели още той и прикани:

„ Сега би трябвало да покажем най-хубавото от себе си, да се активизираме, да сложим завършек на партизанския метод и да сме обединени всички”.

По тематиката за България-Турция президентът поздрави Бойко Борисов за положителните му връзки с Турция и уточни, че няма по какъв начин страната ни да станве троянски кон в опит да помогне на съседката ни за Европейски Съюз.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР