Официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС ще

...
Официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС ще
Коментари Харесай

Поемаме европейското председателство на 4 януари в Народния театър

Официалното разкриване на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще бъде на 4 януари следващата година в Народния спектакъл ”Иван Вазов ”. Това заяви министърът за българското председателство Лиляна Павлова на конференция във връзка идния конгрес и навършването на 10 години от присъединението на България към Европейски Съюз. В началото на декември се чака да бъде признат финален вид на националната стратегия за българското председателство, което стартира на 1 януари 2018 година. " Премиерът Бойко Борисов сътвори Висш съвещателен политически съвет с поддръжката на европейски политици, с които да работим за налагането на целите ни и те да бъдат посланици на Българското председателство ", напомни Павлова. Сред членовете на този ръб са министър председателят от 2001 до 2005 година Симеон Сакскобургготски и президентът 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев.

" Най-важното, с цел да бъде сполучливо председателството, е да успеем да бъдем уравновесени, неутрални, когато председателстваме, не за сметка на това да не пазиме българските цели. Да бъдем балансьор - този, който ще търси салдото и консенсуса ", съобщи Павлова.

По думите ѝ по време на председателството България може да даде реален проект, който страните от Западните Балкани да изпълнят, с цел да вървят по пътя към участието в Европейски Съюз.

Като част от календара на Българското председателство в София ще бъде извършена среща във формат ЕС-САЩ в края на май или началото на юни. " В Съединени американски щати планираме също огромно събитие като част от културната стратегия за Председателството точно за усилване на взаимоотношенията със Съединени американски щати във всички посоки “, изясни Лиляна Павлова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР