Официалното COVID приложение на България - COVID CHECK BG има

...
Официалното COVID приложение на България - COVID CHECK BG има
Коментари Харесай

На ресторант със сертификат: Ще работят ли заведенията само с персонал и клиенти със зелен паспорт?

Официалното Коронавирус приложение на България - Коронавирус CHECK BG има за цел да ни покаже дали е годен зеленият ни документ за имунизация, преболедуване или резултат от извършен тест. Вече всяко едно от заведенията може да стартира да ревизира така наречен зелен паспорт на своите клиенти.
Снимка: bTV
Очаква се приложението да подкрепи личния състав в другите обекти и документите на посетителите да бъдат проверявани елементарно и бързо, защото това отваря и варианция към ограниченията. А точно - работа на до 50% от потенциала на помещението, при 100% имунизиран личен състав и гости или документ, доказващ преболедуване.

От облекчението могат да се възползват още музеи и галерии, фитнеси, нощни заведения и игрални зали.
Снимка: bTV
Николай е управител на заведение в Студентски град. Казва, че новият валидатор за инспекция на зеления документ би му основал спомагателни грижи.

" Приложението наподобява положително, само че се чудя по какъв начин ще сканираме всички документи на клиентите и по какъв начин ще реагират те, в случай че би трябвало да го вършим ", споделя той.
Снимка: bTV
" Може да имаме поради и обстоятелството, че ние като сервитьори обслужваме масите и това би изисквало голямо внимание от нас, с цел да можем да отчетем данните на клиента, което би затруднило работата ни ", добавя сервитьорът Мария Танева.

От сектора на заведенията се притесняват още и за персоналните данни на хората при прилагане на валидатора.
Снимка: bTV
" Ние нямаме право да пожелаваме от клиента по Закона за персоналните данни да покаже този документ, какво остава да го сканираме или да вършим каквото и да било с него ", счита ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

От " Информационно обслужване ", които са създали приложението, обявиха, че приложението дава отговор на европейските условия, като се употребява и опита на останалите страни-членки. В редица европейски страни то към този момент се употребява като вход за заведенията на закрито.
Снимка: bTV
" Спокойно това приложение може да се употребява в заведения за хранене, театри, за спортни събития, защото то е извънредно несъмнено и не съхранява персоналните данни “, споделя Ивайло Стойчев.

До момента валидаторът е свален общо от над 16 000 консуматори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР