Официално в България режимът не е комунистически и човеконенавистен от

...
Официално в България режимът не е комунистически и човеконенавистен от
Коментари Харесай

Крайно време е да изберем модерния свят

Официално в България режимът не е комунистически и човеконенавистен от 1989 година насам. На идните в неделя четвърти парламентарни избори за последната година и половина oбаче знайни и незнайки членове на Българска комунистическа партия и сътрудници на Държавна сигурност са намерили мястото в листите, в това число един напълно знаен боец на Тодор Живковата защита.

Обидно е 30 години след началото на несвършващия Преход отново да се окажем ръководени от комунисти. Особено в случай че те са тъкмо оня тип, който построи на Путин тръбата на „ Турски поток “ за сметка на България. Oще повече в случай че даже и дребните доходи от директни такси от въпросната тръба вземат, че секнат, откакто Русия, че не може да изнася газ през „ Турски поток “ поради глобите. И още повече, знаейки, че построяването на тази тръба разреши на Путин да нападне Украйна, без да се тормози, че нейни газопроводи минават през атакуваната грубо територия.

Ако погледнем резултатите от последните три избора ще забележим, че с цел да бъде една политическа партия първа мощ, на нея ѝ трябват сред 657 829 гласа и 837 707 гласа.

ГЕРБ печели постоянните избори на 4 април с 837 707, по-късно „ ИТН “ е преди всичко на първите предварителни избори с 657 829, на последния предварителен избор на 14 ноември победител беше „ Продължаваме промяната “ с 673 170 гласа.

На последните избори право да гласоподават имаха тъкмо 6 665 534 души. Гласуваха обаче 2 669 260 от нас. Активността беше рекордно ниска – 40,2%.

Избирателите по описите за идните избори на 2 октомври са още веднъж към 6 милиона и 600 хиляди души – тъкмо 6 602 990 души. Ако се осъществен прогнозите за ниска изборна интензивност към 45% (като има и подозрения за даже по-ниска), това още веднъж ще значи към 2 милиона и 900 хиляди, или по-малко съгласно интензивността.

Колкото по-малко хора гласоподават, толкоз по-малко гласове са нужни както с цел да прескочи една групировка прага за влизане в Народното събрание, по този начин и с цел да се дефинира спечелилият в изборите. На три следващи избора българите дефинираме спечелилия от изборите си с много под милион гласа, при 6,6 милиона българи, имащи право на глас. Това звучи скандално, само че не в смисъла на евтина сензация, а на автентичен потрес.

Големият проблем на гласоподавателите у нас не е, че няма за кого да гласоподават, а че не желаят да отделят времето да схванат, анализирайки действителността и имайки поради подтекста и вероятните бъдещи развития.

Затова – дано изберем модерния свят. Онзи без комунисти, Държавна сигурност, „ Турски поток “ и още към 100 подобаващи образеца. Свят в НАТО и Европейския съюз, в еврозоната и Шенген. Крайно време е да изберем модерния свят – всичко друго би било просто… обидно.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР