Официално удължиха мерките за борба с коронавируса до края на

...
Официално удължиха мерките за борба с коронавируса до края на
Коментари Харесай

СЗО с препоръка за агресивни мерки за изолиране и лечение на пациенти с COVID-19

Официално удължиха ограниченията за битка с ковид до края на изключителното състояние. Това стана със заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.

У нас има нови 21 случая на инфектирани и 8 оздравели. Общо инфектираните са 264.

Мерките за намиране, уединяване, тестване и лекуване на пациенти с COVID-19 би трябвало да са нападателни, настояват от Световната здравна организация. Такъв метод може да помогне за отбягване на безконечен цикъл от самоограничения, оповестява bTV.

„ Да се спре придвижването на хората обезпечава време и понижава напрежението върху здравната система. Но сами по себе си тези ограничения няма да спрат епидемията. Целта им е да доведат до по-прецизни и ориентирани ограничения, които да спрат болестта и да спасят животи “, съобщи Тедрос Гебрейсус, шеф на СЗО.

„ Да, проби, проби, проби. Преди 4 дни Франция ограничиха тестванията в условията на СЗО. Германия през вчерашния ден ги ограничи. Румъния пък ще тестват цялостен Букурещ, само че с един различен способ въз основата на антиген “, сподели ген. Венцислав Мутафчийски, ръководител на оперативния щаб.

Експерти от института „ Робърт Кох “ в Германия изясняват ниската смъртност там с няколко неща - първо заболелите възрастни са малко, второ - всеобщо тестване.

„ В Германия през цялото време се вършат доста проби, по тази причина открихме доста рано вируса. А по този начин регистрирахме и доста леки случаи, които другояче надали биха били открити “, сподели Проф. Лотар Виелер - предстедател на институт „ Робърт Кох “.

С най-сигурните проби, които използваме - по този начин наречените PCR проби, всеобщ скрининг не може да се реализира, а бързите проби не биха дали информация сега:

“Този тест е превъзходен, с цел да стане ясно в края на епидемията кой е построил в края на епидемията антитела. Забележете, в края на епидемията. Ние сме в началоto”, изясни Мутафчийски.

А от двата типа бързи проби - по-сигурни са тези, които изследват антиген, а не антитяло, с които към момента не разполагаме.

Удължаването на рестриктивните мерки значи и продължение на наложителното отдалечено образование.

От МОН днеска бяха безапелационни, че защото към този момент е минало 60% от образователното време - няма да се афишира нулева образователна година.

Ако образованието в електронна среда продължи до 13-ти или 20-ти април, няма да е неотложно да се отсрочват изпитните дати за матурите
.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР