Официално стартират дългоочакваните полети от Пловдив до Истанбул. Те ще

...
Официално стартират дългоочакваните полети от Пловдив до Истанбул. Те ще
Коментари Харесай

Стартират полетите от Пловдив до Истанбул, цените са от 30 евро

Официално започват дълго чаканите полети от Пловдив до Истанбул. Те ще се извършват два пъти седмично в сряда и в събота от 18 февруари със самолети Boeing 737 и Airbus 320, които са с потенциал 180 пасажери. Самолетите ще кацат на азиатското летище " Сабиха Гьокчен ", откъдето има стотици благоприятни условия за прикачване на полет до разнообразни елементи на света, в това число полети до десетки мечтани дестинации в Европа и Азия.
Прочетете още
Най-ниската цена за еднопосочен билет е 30 евро, сподели информация на TrafficNews.bg .

Дестинация Пловдив към този момент е отворена за резервации на уеб страницата на самолетната компания www.flypgs.com.

Преди дни се организира среща сред посланика на България в Турция Ангел Чолаков и основния изпълнителен шеф на Pegasus Airlines Гулиз Йозтюрк в Истанбул по отношение на откриването на новата самолетна компания. По-рано среща бе извършена и сред ръководителя на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов, изпълнителния шеф на аеропорта Красимир Пешев и представителите на турската нискотарифна самолетна компания „ Пегасус еърлайнс “.

„ Изключително сме щастливи, че в къси периоди договорихме стартирането на постоянната авиолиния Пловдив-Истанбул. По този метод се отваря вратата в Пловдив да дойдат по-лесно туристи от разнообразни точки на света, а и българи да летят без проблем от Пловдив до стотици дестинации посредством прикачване на истанбулското летище “, разяснява ръководителят на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов.
 
В момента от летище Пловдив има постоянни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, извършват се и полети до Дъблин

В същото време зимната чартърна стратегия е в разгара си. По два полета седмично от Анталия и Измир до Пловдив се извършват от самолетната компания SunExpress. Втората стратегия е от Белфаст, Северна Ирландия, където самолети летят по два пъти на седмица.
С полетите до Истанбул през февруари от летище Пловдив ще се извършват по 20 полета на седмица.


 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР