Официално Себастиен Ожие ще напусне отбора на M-Sport Ford в

...
Официално Себастиен Ожие ще напусне отбора на M-Sport Ford в
Коментари Харесай

Шампионът във WRC Ожие се връща в Citroen

Официално Себастиен Ожие ще напусне тима на M-Sport Ford в края на сезон 2018 в Световния рали шампионат и ще се завърне в отбора, от който стартира кариерата си на най-високото равнище на рали сцената – Citroen. Веднага, откакто завърши последният кръг от шампионата този сезон в Австралия през ноември, Ожие ще стартира с тестванията на новия си C3.

" Много съм въодушевен за опцията да стартира това премеждие със Citroen. Всъщност нямам самообладание да се причисля към тима, защото в никакъв случай не съм забравял къде започнах своята кариера ", показа Ожие.

Част от претекстовете на французина да се върне във френския отбор е опцията да завоюва шампионска купа с трети друг конструктор. Ако той успее да реализира това, ще се трансформира в едвам втория водач с трофеи с три разнообразни тима.
Ogier picks Citroen for his 2019 #WRC seat, deal now officially announced:https://t.co/6RUCoyj0u4
— Autosport (@autosport) September 28, 2018
" Много харесах концепцията да работя с хората, с които го правех с лекост преди години. Убеден съм, че колата има избран капацитет и имам огромна религия в чиновниците на Citroen ", добави Ожие.

В изказването от Citroen не се загатва дължината на контракта на Ожие, само че съгласно Autosport тя е една година с опция за удължение до три. Петкратният международен рали първенец съобщи по-рано, че желае това да бъде последният му контракт, след който счита да приключи рали кариерата си.

В Citroen имат вяра, че преисъединяването на Ожие към екипа ще бъде от голяма изгода за развиването на автомобила.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР