Официално регистрираната заболеваемост от COVID-19 в България продължава да е

...
Официално регистрираната заболеваемост от COVID-19 в България продължава да е
Коментари Харесай

Карта на деня: Само две области са с относително висока COVID заболеваемост

Официално записаната заболеваемост от COVID-19 в България продължава да е със спадаща наклонност, сочат данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) до неделя, 4 септември. Само две области остават с релативно висока заболеваемост - сред 240 и 480 нови инфектирани на 100 хиляди население за интервал от две седмици.

Става дума за областите Стара Загора (245 души на 100 хиляди население за 14 дни) и Кюстендил (264 души на 100 хиляди население за 14 дни). Ако наклонността на спад на заболеваемостта продължи, по всичко проличава, че през идната седмица и тези две области ще попаднат в идната ярко оранжева зона с по-ниска заболеваемост. Там границите са сред 120 и 240 открити инфектирани на 100 хиляди население за интервал от 14 дни.

 Неваксинираните няма да имат достъп до Неваксинираните няма да имат достъп до " Омикрон " имунизациите против COVID-19

Официалните данни сочат лек растеж само в област Велико Търново, защото съгласно данните от предходната седмица там заболеваемостта е била 126 души на 100 хиляди население за две седмици, а настоящата статистика е за 132 души на 100 хиляди население за същия интервал.

Сравнението на с тези от миналата сочеха растеж на заболеваемостта в област Видин, само че последните данни не демонстрират да се обрисува наклонност, тъй като най-малко публично има спад на инфектираните в региона.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР