Официално, предизборната кампания за втория тур на президентските избори е

...
Официално, предизборната кампания за втория тур на президентските избори е
Коментари Харесай

Само ден предизборна кампания за балотажа

Официално, предизборната акция за втория тур на президентските избори е от през днешния ден до 24.00 часа на 19 ноември. Това гласят оповестени инструкции на ЦИК. Събота, 20 ноември е ден за размисъл преди вота в неделя, на който България би трябвало да избере президент. Тази вечер от 20:00 часа по Българска национална телевизия в директна борба за поддръжка влизат двамата кандидати за поста - Румен Радев и проф. Анастас Герджиков. Дебатът ще обхване значимите за обществото тематики, в които съществена роля играе президентската институция. Досега в своята история Българска национална телевизия е провела няколко огромни политически дебата, като последният е от 10 ноември 2016 година, когато дебатираха претендентите за президент Цецка Цачева и Румен Радев.

На интернет страницата си ЦИК разгласява и симулатор на машинното гласоподаване за балотажа на президентските избори в неделя. Той може да бъде забелязан на следния линк:  

Избирателите, които са подали заявки за гласоподаване и са били включени в описите за гласоподаване на лица с трайни увреждания, не би трябвало да подават нови заявки, служебно ще бъдат направени описите. 

По същия метод стои въпросът и с карантинираните. Ще се сформират служебно описите на тези, които са били сложени под карантина, включени са в описите за гласоподаване с преносима СИК и към 21 ноември не престават да бъдат под карантина. Те не би трябвало да подават ново заявление.

Ново заявление би трябвало да подават единствено гласоподаватели, сложени под карантина след 14 ноември, и съветът на ЦИК е тези заявки да бъдат подавани напряко към общинските администрации, с цел да се избегне закъснение.

Лицата, чиято карантина изтича към 21 ноември, няма да могат да гласоподават с преносими изборни кутии, а по непрекъснат адрес. 

Регистрираните наблюдаващи и анкетьори за 14 ноември резервират регистрацията си и за изборите на 21 ноември. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР