Официално потвърдено - започват разговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ за

...
Официално потвърдено - започват разговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ за
Коментари Харесай

Преговорите между партньорите за правителство започват в 18 ч. утре

Официално доказано - стартират диалозите сред ГЕРБ и ПП-ДБ за новия кабинет. Партньорите в некоалицията смекчиха тона в името на бъдещото ръководство. Но напрежението сред тях и предизвестията останаха. Камелия Колева следи парламентарния ден.

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ стартират на следващия ден в 18 часа, разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.  Борисов насочи обвинявания към кабинета, че даже в оставка подписва контракти и прави назначения в АДФИ и Агенция " Митници ". Лидерът на ГЕРБ е на мнение, че Асен Василев не би трябвало да е финансов министър в новия кабинет, само че ще остави Мария Габриел да реши дали желае да работи с него. Как депутати коментираха  бъдещето на ръководството преди началото на парламентарния ден - вижте във видеото .

Правителството в оставка ще направи доклад за свършеното през миналите девет месеца. Оставката беше подадена пред Народното събрание на 5 март, а единствено ден по-късно депутатите я приеха единодушно. Правителството обаче ще продължи да работи до съставянето на нов кабинет. 
Ако Народното събрание не избере нов министерски съвет – следва служебно държавно управление и предварителни парламентарни избори. От понеделник президентът Румен Радев стартира съвещания с парламентарно показаните партии, преди да връчи първият изследователски мандат за ново държавно управление на ГЕРБ-СДС.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР