Официално от 2020 година регентската къща не е включвана в

...
Официално от 2020 година регентската къща не е включвана в
Коментари Харесай

БТВ: Гешев се отказа от охраната си в предпоследния ден, в който му се полага

Официално от 2020 година регентската къща не е включвана в графика за почивки на магистрати и правосъдни чиновници, заяви БТВ. Въпреки това от 2019 година до края на този юни в къщата са осъществени над 4000 нощувки.

Регентската къща в Боровец е дадена на прокуратурата преди няколко години. За поправки през 2020 година са изхарчени над 700 000 лв.. Всички нощували в къщата са записвани в указател. От него е видно, че през годините има интервали, които Иван Гешев и фамилията му, са прекарвали в регентската къща по няколко месеца. С него постоянно е имало и командировани чиновници от НСО.

От документите излиза наяве, че не рядко компания на Гешев е правил и предприемачът Марио Кръковски. Той се занимава със строителство, а обратно във времето е бил и съучастник на Александър Ваклин - главен очевидец на обвиняването по делото за рушвет против Десислава Иванчева. В регистъра той е записван като " формален посетител ".

6 лв. на човек е коствала нощувката за формалните посетители, също толкоз и на НСО за всеки техен чиновник. А крайната сметка демонстрира, че през годините месечните разноските за поддръжка на парцела са повече от приходите.

„ Посещавал съм всички станции на Прокуратурата и са плащани всички нужни разноски. Тази станция в Боровец са я посещавали членове на Висш съдебен съвет, господин Сарафов и голям брой магистрати “, показва Иван Гешев в отговор.

Изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов през днешния ден не разяснява тематиката. Преди две седмици обаче съобщи за bTV, че е ходил рядко и като посетител на Иван Гешев. По информация на медията при започване на 2020 година той е отсядал там и със фамилията си.

Междувременно Гешев написа в обществените мрежи, че се отхвърля от назначената му защита:

„ Смятам, че държавният запас не би трябвало да бъде употребен за застраховане на персоналната ми сигурност, защото към този момент не съм основен прокурор “, изяснява Гешев.

bTV твърди, че това се случва един ден преди да изтече периода, през който Гешев е можел да употребява защита от НСО, постановена от Съвета по отбрана.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР