Официално летния сезон по морето ще бъде открит на 1

...
Официално летния сезон по морето ще бъде открит на 1
Коментари Харесай

На море: Порция цаца - 10 лв., шопска салата – 18 лв.

Официално летния сезон по морето ще бъде открит на 1 юни, само че доста от крайбрежните заведения към този момент работят. Първите плажуващи са към този момент по пясъчната линия на родните плажове, а цените, които ги посрещат по морето, са доста по-високи от предишния сезон. По-скъпа бира и цаца, по-скъпи салати и напитки съвсем на всички места. Причината - инфлацията, скъпия ток и артикули.

Оказва се че най-евтината цаца тази година е в „ Сарафово”, Бургас и Крайморие и стартира от 3 лв.. Като това е минималното нарастване на едно от най-поръчваното от туристите ядене.

„ Цацата скочи с едни 50 стотинки, нищо повече. От 2,50 стана 3 лв., картофките също с 50 стотинки, от 2,50. Картофките със сирене ги направихме 3, а другите елементарните 2,50”, изясни Ани Пенева - шеф на заведение пред Нова ТВ.

В нейното заведение цените са увеличени минимално, с цел да могат да задържат клиентите си. Собствениците се аргументират със скъпия ток и по-високите заплати на личния състав.

Цените на юг от Созопол са доста по-високи от тези в Бургас и Черноморец да вземем за пример. Тук за порция от 250 грама цаца цените удрят сред 7 лв. и 10,50 лв.. Порция пържен сафрид или попчета в Приморско пък надвишава 12 лв..

Много от хората избират отмора в Турция или Гърция, където също има повишаване, само че даже с него се оказва, че почивката ни излиза по-изгодна. Поскъпване има и в алкохола в нощните питейни заведения, както и в коктейлите и разхладителните фрешове по плажните питейни заведения. А простата сметка е, че за минимална поръчка за заведение на юг за човек са нужни най-малко 40 лв..

Цените на север от Бургас са още по-високи, да вземем за пример на шопската салата. Най-предпочитаната салата стартира от 12 лв. в Ахелой и Равда, а в Несебър доближава до 18 лв.. В един от най-луксозните заведения за хранене в Свети Влас пък зелена салата с кротони и шунка доближава 35 лв., спагетите удрят цена от 42 лв. а минералната вода се продава за 12 лв..

Кафето е сред 3,50 и 5 лв., а безалкохолно 7 лв.. А доста от туристите към този момент недоволстват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР