Официално игровият сегмент през първото тримесечие осигури на AMD най-големите

...
Официално игровият сегмент през първото тримесечие осигури на AMD най-големите
Коментари Харесай

AMD обеща да масовите видеокарти Radeon RX 7000 до края на юни

Официално игровият сегмент през първото тримесечие обезпечи на AMD най-големите доходи измежду останалите подразделения в размер на $1,76 милиарда Ръководството единствено се оплаква от невъзможността приходите от продажбата на съставни елементи за игрови конзоли да покрият изцяло спада в приходите от продажбата на геймърски видеокарти. По-достъпните RDNA 3 основани ускорители би трябвало да бъдат показани през настоящото тримесечие.

Главният изпълнителен шеф Лиза Су (Lisa Su) направи малко изказване по този мотив на тримесечната отчетна конференция: „ В сегмента на игровите графики поредно се усилват продажбите на графични процесори от серията Radeon 6000 и Radeon 7000 посредством комерсиалните канали. През първото тримесечие видяхме мощни продажби на по-старите графични процесори Radeon 7900 XTX и вървим по график по отношение на разширението на нашето портфолио от RDNA 3 графични процесори с стартирането на моделите Radeon 7000 на всеобщия сегмент през това тримесечие. “

Припомняме, че до момента гамата от геймърски решения на AMD с архитектурата RDNA 3 се състои единствено от два модела, показани през декември предходната година – Radeon RX 7900 XTX и Radeon RX 7900 XT. Предлагани надлежно на цени от $999 и $849, те не могат да претендират, че са всеобщи. Според някои отчети, като част от ревюто Computex 2023, започващо на 28 май, AMD може да показа видеокартите Radeon RX 7700 и Radeon RX 7600, които ще предложат най-новата RDNA 3 архитектура на по-щадящи цени. Предполага се, че са основани на 6nm графичен процесор Navi 33, който е с монолитна сглобка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР