Официално! ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател. Това обяви лидерът

...
Официално! ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател. Това обяви лидерът
Коментари Харесай

Официално! ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател

Официално! ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател. Това разгласи водачът на партията Бойко Борисов.

„ Готови сме с кабинет. Аз съм уморен”, сподели Борисов. „ Искам да ви осведомявам за едно мое решение. То беше персонално мое. Мисля, че в тази сфера – освен в партията, само че и отвън нея, имам най-вече опит, само че и триумфи. Не инцидентно в лидерските дуели победих. Взех решение да се отдръпва от двете места в Народното събрание, от които ме избраха, а трябваше да се явя и да ги победя”, съобщи още Борисов.

На изборите Даниел Митов беше кандидат-депутат от гражданската квота на ГЕРБ. След като завоюва депутатско място, той разгласи, че ще стане и член на партията.

Даниел Митов стартира политическата си кариера в ДСБ, където през годините е заемал и поста на зам.-председател на партията. През 2012 година я напуща и се причислява „ Движение България на жителите “ на Меглена Кунева. През 2014 година Митов влиза и в изпълнителната власт като министър на външните работи в служебното държавно управление на Георги Близнашки. А по-късно – в кабинета „ Борисов 2 “ резервира поста си на министър на външните работи.

По-рано през днешния ден Бойко Борисов, който беше във Велико Търново, съобщи, че в новия кабинет, който ще бъде препоръчан от ГЕРБ, ще има както последователност, по този начин и обновяване.

Лидерът на ГЕРБ загатна и за възможна промяна в управлението на партията на идния Национален съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР