Официално е есен, което ни кара да се запитаме дали

...
Официално е есен, което ни кара да се запитаме дали
Коментари Харесай

Есента ни атакува

Официално е есен, което ни кара да се запитаме дали този сезон е рисков за здравето и за какво? Добре е да знаем, че в този момент е интервалът, в който се " разсънват " хронични болежки - депресивни положения, бодърствуване, язва, гастрит, ставни проблеми.

Организмът обаче може да бъде нападнат и от вируси, които единствено чакат имунитета да е измършавял. За да си набавим нужните витамини и минерали и да сме готови за хрема, кашлица и болки в гърлото, е належащо да хапваме повече плодове, зеленчуци, риба и рибни артикули.

Приемането на витамин С, както и комбинирани витамини (разтворими или не), също е вид за усилване на имунитета. Спортуването и разходките на чист въздух са неоспорим имуностимулатор.

 Снимка 314359

Безсънието е измежду есенните врагове, като по-често навестява дамите и по-рядко мъжете. Чаша топло мляко с лъжичка мед е целесъобразно да се пие преди заспиване. Ако не оказва помощ, се постанова консултация с невролог.

Страданията на нервната и костната системи се обострят през този сезон, заради намаляването на слънчевите лъчи. Калций и витамини от група В са верният избор за потушаване на тези болежки.

 Снимка 314354

Отключването на душевен болести също се демонстрира през есента. Различните типове меланхолия са измежду тях, да не приказваме за по-тежки диагнози. Активният метод на живот, придвижването, йогата, както и диалозите с психолог оказват помощ в сходни положения.

Когато са налице стомашно-чревни болежки , диагностицирани като хронични язви на стомаха, дванадесетопръстника и гастрити, би трябвало да се потърси и лекарска помощ - според от признаците. Ако след хранене се появят болки в стомаха и гадене, не трябва да се доверяваме на самолечение.

 Снимка 314357

Лечение с билки

За да не изземваме функционалностите на експертите, ще посочим билки, които националната медицина предлага при изброените нагоре болести. Женско биле се употребява при неразположения, свързани със стомаха и корема. Билката е лек и при вирусни инфекции на горните дихателни пътища, хрема, както и при хронична отмалялост.

Запарка от златник пък облекчава лигавицата на стомаха и оказва помощ при гастрит. Приготвянето на запарка от мащерка, листа от живовлек, ленено семе и риган се предлага при кашлица и болно гърло.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР