Официално Десислава Атанасова вече не е депутат. Преди минути Народното

...
Официално Десислава Атанасова вече не е депутат. Преди минути Народното
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Десислава Атанасова вече не е депутат, Борисов става председател на ПГ на ГЕРБ

Официално Десислава Атанасова към този момент не е народен представител. Преди минути Народното събрание одобри оставката ѝ със 135 гласа " за " от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. " Против " гласоподаваха 31 от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и един от ПП-ДБ.

Атанасова ръководеше парламентарната група на ГЕРБ от 45-ото Народно заседание насам, а за първи път стана народен представител през 2009 година

В пленарната зала настъпиха разногласия, откакто от " Възраждане " изчетоха декларация, в която приканиха президентът Румен Радев да не върви на клетвата на на Атанасова и Борислав Белазелков.

Тома Биков излезе на трибуната и изиска причини от народните представители от " Възраждане ".

" Единственото обвиняване е, че тя е била депутат от ГЕРБ. Ние няма да позволим да се лустрират хора от ГЕРБ единствено за това, че се от ГЕРБ. Нямаме такава процедура, няма и да имаме. Така че обвиняването, че някой е член на ГЕРБ, за нас не е значително. Даже не ни интересува кой по какъв начин възприема членовете на ГЕРБ ", предизвести Биков.

От " Възраждане " обаче се наскърбиха и попитаха за какво може Атанасова в Конституционния съд, само че не може Николай Дренчев да е ръководител на комисията за надзор над службите.

" Днес на комисия по правни въпроси ще гласувате политическа лустрация против " Възраждане " и господин Дренчев ", сподели заместник-председателят на партията Цончо Ганев.

Станислав Балабанов от " ИТН " и Георги Свиленски от Българска социалистическа партия пък обявиха, че няма да гласоподават за освобождението на Атанасова, тъй като е потвърден експерт и ярка политическа кандидатура, която би трябвало да продължи с работата си в Народното събрание.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР