Официално - части от граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево стават

...
Официално - части от граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево стават
Коментари Харесай

Капитан Андреево стана обект от значение за националната сигурност

Официално - елементи от граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " стават стратегически обект от голяма важност за националната сигурност.

Това разгласи при започване на постоянното съвещание на Министерския съвет служебният премиер Гълъб Донев. Информацията за желанията на правителството вече бе анонсирана от новия началник на БАБХ Христо Вълчанов.

" Сигурно помните по какъв начин стартира мандатът на служебното държавно управление - с информация за проблеми по контрола на животни и артикули, които влизат в Европейския съюз през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". В края на мандата ни следва да вземем решение, с което елементи от граничния пункт ще придобият статут на стратегически обект от голяма важност за националната сигурност ", анонсира министър-председателят.

Целта - да се върне сигурността на контрола на стоките, влизащи в Европейски Съюз, уточни още Донев. И се обърна с намек към предходното постоянно ръководство, въпреки и неспоменавайки го директно.

" Няма да допуснем българската граница, която е външна граница на Европейския съюз, да се употребява за вътрешнополитическа приложимост ", направи прилика с една от главните тези в предизборната акция на " Продължаваме промяната " той.

Премиерът загатна и за значимостта от усилването на граничния надзор и като изискване и за дълго чаканото ни участие в Шенген.  " Категорични сме, че мястото на България е в Шенгенското пространство ", посочи той.

В края на изказването си Гълъб Донев честити и празника на учените от Българската академия на науките - 153-годишнината от основаването на Българското книжовно сдружение в Браила, на което Българска академия на науките е приемник.

" С това недвусмислено се поставя точка на това какво прави страната във връзка с формалния надзор от БАБХ на " Капитан Андреево ". Тоест - с този статут тези пространства са под необикновен режим, включително ДАНС ще ревизира предварителния допуск на всеки, влизащ в тези пространства, ще упражнява характерна отбрана като детайл от националната сигурност, в това число осведомителна такава, в това число физическа такава ", даде детайлности след държавното съвещание министърът на земеделието Явор Гечев.

Началото на края на цялата драма. Това заключи като краен резултат от законодателното деяние на Министерски съвет още той.

" Държавата не води борби с никого. Може би правосъдните разногласия ще продължат, само че страната упражнява единствено тя цялостния надзор на границата ", разяснява и проблема поотношение на правосъдните каузи с частната компания " Евролаб 2011 " ЕООД, която към този момент съумя и да осъди страната.

Какво следва оттук насетне - до 40 дни следва да се увеличи потенциалът на държавната лаборатория, с цел да може тя да поеме проучването на всички нужни проби, което все още е невероятно. Освен това - в рамките на половин година ще бъде извършена процедура за закупуване на ново лабораторно съоръжение, което да бъде предоставено на БАБХ.

" Казвам го съзнателно пред медиите, с цел да се знае това държавно управление по какъв проект работи ", посочи Гечев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР