Официално – новата ЕК встъпи в длъжност, съобщава АФП. Това

...
Официално – новата ЕК встъпи в длъжност, съобщава АФП. Това
Коментари Харесай

Официално – новата ЕК встъпи в длъжност

Официално – новата Европейска комисия встъпи в служба, оповестява Агенция Франс Прес. Това стана по време на тържествена гала в Брюксел. Мандатът на Урсула фон дер Лайен, която е първата жена ръководител в историята на институцията, стартира месец по-късно от плануваното поради проблем с утвърждението на трима еврокомисари от екипа й. Тя обаче даде обещание по-обединена Европа, която ще бъде подготвена да посрещне огромни провокации, в това число битка с изменението на климата.

 © БГНЕС
Фон дер Лейен стана ръководител на Европейската комисия и означи случая на къса гала със своите сътрудници на водещи позиции в Европейски Съюз, в това число ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, чийто мандат също стартира в неделя.

Екипът еврокомисари поема управителната позиция в Европейски Съюз в миг, в който евроблокът е изправен пред голям брой компликации, в това число Брекзит и напрегнатите връзки със суперсили като Китай и Съединени американски щати.

Фон дер Лийен съобщи, длъжностни лица, измежду които е и президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард, би трябвало да се оправят с огромна отговорност като пазители на договорите на Европейски Съюз.

" Това е отговорност към европейския народ и към нашите татковци създатели, само че е отговорност и към нашите деца ", сподели тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР