Официалният ветеринарен лекар на общините Мездра и Роман – д-р

...
Официалният ветеринарен лекар на общините Мездра и Роман – д-р
Коментари Харесай

Започват масирани проверки на животновъдни обекти в община Мездра

Официалният ветеринарен доктор на общините Мездра и Роман – доктор Иво Иванов срещна кметове на дребните обитаеми места с техните задължения по осъществяване на Заповед № РД11-591/29.03.2018г. на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните - доктор Дамян Илиев.
Кметовете следва неотложно да основат организация за осъществяване на инспекции на записаните досиета на всички регистрирани на територията на ОБДХ животновъдни обекти, в които се отглеждат еднокопитни животни /ЕКЖ/, в това число и пасища. Проверките ще обгръщат спазването на условията по отношение на идентификацията на ЕКЖ, в това число и на пасища.
Проверките ще се правят поетапно в животновъдните обекти, както следва – от 5 до 10 бр. ЕКЖ; над 10 бр. ЕКЖ и всички останали обекти с ЕКЖ. При определяне на несъответствия по отношение на регистрация на животновъдния обект, идентификацията на ЕКЖ, хуманното отношение, фуражите и/или опазването на здравето на животните ще бъдат подхванати съответните административни ограничения.
Проверките ще бъдат осъществени в период до 30.04.2018 година През този интервал събраната информация ежеседмично ще се показва в ОБДХ - Враца. След привършване на инспекциите, ще бъде направен систематизиран отчет до Българската организация по сигурност на храните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР