Официалният старт на първото Българско председателство на Съвета на ЕС

...
Официалният старт на първото Българско председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Българското председателство стартира днес в Народния театър

Официалният старт на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 през днешния ден ще бъде даден с тържествена гала в Народния спектакъл.

Преди формалното разкриване министър председателят Бойко Борисов ще организира работна среща с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, на която ще бъдат разисквани провокациите пред Европа по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Във фокуса на срещата ще бъдат българските цели, част от програмата на триото Естония - България - Австрия. Това са вероятността пред Западните Балкани, продължаването на кохезията, сигурността и стабилността на Европейски Съюз, цифровата стопанска система, както и бъдещето на Европа и младежите в Общността.

Председателят на Европейския съвет идва в България за откриването на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, което ще стане с откриващ концерт в Народния спектакъл. Освен него, публични посетители на церемонията ще са президентът на Република България Румен Радев, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателят на Република България Бойко Борисов.

Преди тържественото разкриване в Народния спектакъл формалните посетители ще прегледат интерактивна галерия с фотографии и картини на огромни български художници. Мултимедийната експозиция ще бъде прожектирана върху разнородни по размери и форми прожекционни площи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР