Официалният сайт на Формула 1 направи селекция на най-вълнуващите и

...
Официалният сайт на Формула 1 направи селекция на най-вълнуващите и
Коментари Харесай

Никола Цолов сред претендентите за място във Формула 1

Официалният уебсайт на Формула 1 направи селекция на най-вълнуващите и прогресиращи млади гении, поели към международния шампионат. И в нея откри място българският водач Никола Цолов, който през 2022 година завоюва купата в испанската Формула 4, а през новия сезон ще се състезава във Формула 3.

Авторите на селекцията не указват точните критерии, по които са подбрани водачите, само че те са подредени по възраст и по това какъв брой близо до Формула 1 е шампионатът, в който се състезават или ще се състезават през новия сезон. Така че е разумно описът да стартира с водачи от Формула 2, освен това към този момент натрупали опит зад тила си като Аюми Иваса (22 години) и Енцо Фитипалди (21 години).

Никола Цолов е показан втори в групата на 16-годишните, като е посочен и прякорът му „ Българския лъв ” и са изброени по-важните му триумфи от картинга насам: 7-о място в международния шампионат на CIK-ФИА, това, че работи с организацията на Фернандо Алонсо А14 Мениджмънт и превъзходството в испанската Формула 4 през миналия сезон.
 Никола Цолов: Всичко във Формула 3 е ново за мен Никола Цолов: Всичко във Формула 3 е ново за мен
Другият 16-годишен водач в селекцията е италианецът Андреа Кими Антонели, който част от програмата за млади водачи на Мерцедес и има зад тила си две международни трофеи в картинга, а през 2022 завоюва купите във Формула 4 в Германия и Италия.
Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР