Официалният състезателен дебют на Porsche 963 е планиран да се

...
Официалният състезателен дебют на Porsche 963 е планиран да се
Коментари Харесай

Porsche вади най-издръжливата си резачка

Официалният спортен дебют на Porsche 963 е плануван да се състои през януари 2023 година в 24-те часа на Дейтона в Съединени американски щати. Междувременно FIA WEC отвори порти за тестване като част от идния международен шампионат тази година. Porsche Penske Motorsport цели да направи генерална подготовка отвън надпреварите във финалния рунд на сезона в Бахрейн този ноември. В началната развойна фаза Фредерик Маковецки изиграва основна роля: По време на излизането от завода във Вайсах през януари французинът кара първите метри в Porsche 963 и също по този начин прави първите обиколки в симулатора.

Porsche Penske Motorsport приготвя общо четири автомобила 963 за най-важните надпревари за спортни коли в света в своите бази в Мурсвил (Северна Каролина) и Манхайм (Германия). Съоръжението на WEC в провинция Баден-Вюртемберг в Германия е някогашен Porsche Център на Penske Automotive, издигнат според най-съвременните стандарти. Обменът на данни сред трите високотехнологични центъра на Porsche Penske Motorsport се реализира съвсем в действително време. Отборът за WEC ще се реалокира в пространствата в Манхайм тази есен.

`Porsche

В сходство с наредбите за LMDh, Porsche 963 се базира на шаси от категория LMP2. Това новосъздадено автомобилно шаси се доставя от канадската високотехнологична компания Multimatic. Bosch, Williams Advanced Engineering и Xtrac обезпечават общоприетите хибридни съставни елементи. В сърцето на силовия елемент е 4,6-литров мотор V8 Biturbo. Двигателят е основан на високопроизводителните хибридни спортни коли Spyder 918. Тяхното ДНК се предава в спортния автомобил RS Spyder, с който Porsche и тимът Penske са постигнали доста победи сред 2005 и 2008 година
`Porsche

Дизайнът на новото Porsche 963 произлиза от победоносните класики 956 и 962 от 80-те години на предишния век. Непрекъсната светлинна лента в задната част отразява отличителната линия на най-новото потомство 992 на 911. Дизайнът на автомобила в бяло-червено-черно е поклон към сполучливите спортни коли на Porsche. И друга традиция продължава да живее: Новото Porsche 963 ще бъде налично за клиентите от първата година на надпревари. Първите потребителски тимове на Porsche към този момент ще споделят програмата си в идващите няколко дни.

`Porsche

За плануванаъа акция в Световния шампионат по устойчивост на FIA и IMSA WeatherTech SportsCar Championship – двете спортни серии на най-дълги дистанции в света, в това число класиките 24-те часа на Льо Ман, 24-те часа на Дейтона и 12-те часа на Себринг – Porsche Penske Motorsport сплотява сили със съществени и потвърдени сътрудници. Производителят на гуми Michelin продължава своя стеснен съюз, както и ExxonMobil с марката Mobil1.
`Porsche

В допълнение към софтуерните експерти Ansys, които поддържат световния тим с авангардни решения за симулация като формален софтуерен сътрудник, Penske Corporation, която ще изтъкне редица дъщерни сдружения и марки, също е на борда като формален сътрудник. Multimatic се причислява към плана като софтуерен сътрудник със своя опит в създаването и инженерните решения.

Създателят на първокласни часовници TAG Heuer също се причислява към световния екип като формален сътрудник за отчитане на времето на тима Porsche Penske Motorsport. Модната марка Hugo Boss като сътрудник за облекло и екипи на тима, както и компанията за състезателен метод на живот Puma като механически сътрудник за огнеоустойчиво спортно облекло допълват портфолиото с партньорства на най-високо равнище на Porsche Penske Motorsport.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР