Официалният превод на материалите по делото Барселонагейт, получени от Испания

...
Официалният превод на материалите по делото Барселонагейт, получени от Испания
Коментари Харесай

3 седмици не стигнаха за превод на 219 страници по Барселонагейт

Официалният превод на материалите по делото Барселонагейт , получени от Испания на 14 февруари още не е подготвен. Това сподели пред Сега представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.

В средата на февруари тази институция разгласи, че е получила 219 страници материали по прословутото дело, само че следва формалният им превод на български език по този начин, че да могат да бъдат приобщени към материалите по делото за пране на пари. В него е забъркано и името на някогашния министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преводът е характерен, защото става дума за юридически текст, оправдават се магистратите. само че до момента лишава по 10 страници дневно, което е комично. Освен това, преводачът носи наказателна отговорност за точността му. Прокуратурата в това време е направила всекидневен превод и е осведомена с информацията, само че чака и формалния превод, както изисква Наказателно-процесуален кодекс.

За въпросните 219 страници се разбра незабавно откакто Министерство на вътрешните работи получи материал от испанската полиция . Тогава прокуратурата разгласи, че е подготвена с 90% от следствието.


Заключенията на испанските управляващи, изпратени на Министерство на вътрешните работи в края на януари, са, че има доказателства, от които може да се допусна, че в тази ситуация Барселонагейт са изпрани над 5 млн. евро.




"Има доказателства за голям брой знаци, свързани с корпоративни транзакции, които са свързани и могат да конституират хипотетично закононарушение интернационално пране на пари, възлизащо на стойност над 5 млн. евро ", се споделя в документа.


Илиян Костадинов

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР