Официалният отказ на Украйна от амбициите й за присъединяване към

...
Официалният отказ на Украйна от амбициите й за присъединяване към
Коментари Харесай

Медведев: Отказът на Украйна от участие в НАТО вече не е достатъчен за постигане на мир

Официалният отвод на Украйна от упоритостите й за присъединение към НАТО към този момент няма да е задоволителен за преустановяване на съветската " специфична военна интервенция ", съобщи един от най-приближените хора на президента Владимир Путин, представен от Ройтерс.

Още преди началото на нашествието си в Украйна на 24 февруари Русия предупреждаваше, че участието на прилежащата страна в западния алианс би било недопустимо за нея.

" Отказът от присъединяване в Северноатлантическия съюз в този момент е жизненоважен, само че към този момент не е задоволителен за реализиране на мир ", даде да се разбере обаче в изявление за френската телевизия Ел Се И Дмитрий Медведев, който пое президентския пост от Путин през 2008 година, преди още веднъж да му го отстъпи четири години по-късно. Той сподели, че " специфичната военна интервенция " ще продължи, до момента в който реализира своите цели.

Медведев, понастоящем заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, не посочи какви са тези задания. Путин споделя, че желае " денафикацията " на Украйна. Според Киев и Запада обаче това е безпочвен предлог за една завоевателна война, отбелязва Ройтерс.

Москва е подготвена да договаря с Киев " при избрани условия ", сподели в изявлението Медведев. Той уточни, че " тези (разговори) ще зависят от развиването на събитията (във войната) ", и добави, че съветската страна преди е била подготвена на среща с украинския президент Володимир Зеленски.

Русия и Украйна организираха няколко кръга договаряния след началото на нашествието. Те обаче не реализираха прогрес е няма особени вероятности за тяхното обновяване, отбелязва Ройтерс.

Оръжията, доставени от Съединените щати на Украйна, като реактивните системи за залпов огън " Хаймарс " (High Mobility Artillery Rocket System, кратко HIMARS), към момента не съставляват забележителна опасност, увери Медведев. Той обаче призна, че обстановката може да се промени, в случай че Вашингтон изпрати на Киев оръжия с по-голям обхват.

" Когато този тип ракета лети 70 километра (б. ред.: колкото е обсегът на " Хаймарс ", до който може да има точно насочване), е едно нещо. Но когато са 300-400 километра, е друго - тогава би имало опасност непосредствено за територията на Руската федерация ", сподели Медведев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР