Официалният имейл е подготвен с уважителен тон и внимание към

...
Официалният имейл е подготвен с уважителен тон и внимание към
Коментари Харесай

Слух, че ще минават онлайн, шашна бургаските училища! Каква е истината?

Официалният имейл е квалифициран с оправдателен звук и внимание към детайлите, каквото би могло да бъде обърнато единствено от човек, който е наясно с това по какъв начин работи просветителната система

Пуснаха информация, че учебните заведения, детските градини и университетите в Бургаско всеки миг щели да преминат към онлайн образование заради невъзможността да заплащат високите сметки за отопление. Сигналът под формата на слух за идно „ затваряне “ е съпроводен с цялостни детайлности и е изпратен до виновните институции и до медиите.

Оказва се, че информацията към този момент скорострелно се е популяризирала измежду учениците, учителите и родителите, а в РУО-Бургас даже не е обсъждана сходна опция заради липса на предпоставки за това.

Официалният имейл до Флагман.бг от името на Ивелин Костадинов е квалифициран с оправдателен звук и внимание към детайлите, каквото би могло да бъде обърнато единствено от човек, който е наясно с това по какъв начин работи просветителната система.

Публикуваме писмото, изпратено до РУО-Бургас, до отрасловия заместник-кмет в Община Бургас Йорданка Ананиева, до омбудсмана и до медиите. След него е отговорът на Регионалното ръководство по образованието, които отхвърлиха изрично популяризираната информация.

Ето и сигнала до Флагман.бг:

„ Уважаеми дами и господа,

От няколко седмици, учители и шефове в бургаските учебни заведения поетапно и импровизирано уведомяват възпитаници и родители, че с настъпване на зимния сезон следва прекосяване към електронно (дистанционно) образование, защото липсва финансиране за обезпечаване на отоплението в учебни заведения, детски градини и университети в Областта. Наред с неизменимата суматоха в обществените мрежи, това буди удивление и отвращение в родители и жители, защото неведнъж беше декларирано от отрасловите министри, шефовете на регионалните ТЕЦ-ове, както и от шефовете на съответните компании за систематизиране на енергийни запаси, че са подсигурени нужните количества за идния зимен сезон.

В тази връзка, бих желал да внесете малко повече изясненост по тематиката, защото е от изключително значение, поради това, че спекулации или погрешни изказвания по тази сензитивна тематика несъмнено биха засегнали освен просветителната система, само че евентуално и целия публичен бранш.

Предварително се оправдавам, в случай че в процеса на подаване на сигнал, бидейки мощно смутен, съм въвлякъл несъответствуваща институция и по този метод съм забавил ежедневния и работен развой!

Благодаря Ви за отделеното време и внимание!

С почитание,

Ивелин Костадинов “

Началникът на РУО-Бургас Петя Петрова заяви за Флагман.бг, че сигналът е получен и при тях, само че такива разпоредби няма, нито е обсъждана сходна опция заради липса на предпоставки за това.

„ Нека учениците, родителите и учителите бъдат спокойни. Няма да се минава към отдалечено образование. В случай, че има разпознат дефицит на средства в някое учебно заведение, то няма спънка след анализиране на осъществяването на бюджета му, да бъде дофинансирано. За тази цел е основан специфичен механизъм. На сегашния стадий няма разпознат дефицит от средства за отопление. В случай, че възникне дефицит някъде, ще бъдат подхванати незабавни ограничения “, сподели Петя Петрова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР