Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обяви с

...
Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обяви с
Коментари Харесай

Пирели обяви гумите за първите три старта във Формула 1 за 2023 година

Официалният снабдител на гуми във Формула 1 Пирели разгласи с кои гуми за суха настилка ще разполагат тимовете и водачите в първите три старта за сезон 2023 в Бахрейн, Саудитска Арабия и Австралия.
 Пирели прибавя още един модел сликове за следващата година Пирели прибавя още един модел сликове за следващата година
За първия кръг за годината на „ Сахир “ екипите ще разполагат със смесите С1, С2 и С3, които  в предишното щяха да са трите най-твърди продукта в гамата на Пирели. От този сезон обаче италианската компания вкарва и вида С0, който ще съставлява най-твърдата гума и ще бъде употребен на писти, на които натоварването върху гумите е най-високо. С0 на практика е миналогодишната примес С1, а новата за 2023 година примес С1 бе основана, с цел да се понижи разликата в представянето сред двете най-твърди смеси в гамата на Пирели.

Сред трасетата, на които се чака да се разчита на С0, са „ Каталуния “ в Испания, „ Силвърстоун “ във Англия и „ Сузука “ в Япония, защото на тях обичайно Пирели залага на своите най-твърди артикули. Причината за това са многото бързи завои на въпросните писти, които натоварват много гумите. Преди година и в Бахрейн бе употребена настоящята гума С0, която в този момент бива сменена от С1.

За надпреварите в Саудитска Арабия и Австралия от Пирели са създали еднакъв избор (С2, С3 и С4). Преди година в Джеда още веднъж бяха употребявани същите гуми, до момента в който в Мелбърн имаше скок в избора на гуми, защото тогава екипите имаха разполагаем С2, С3 и С5 за уикенда на „ Албърт Парк “.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР