Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обяви с

...
Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обяви с
Коментари Харесай

Пирели обяви гумите за последните два старта за сезона във Формула 1

Официалният снабдител на гуми във Формула 1 Пирели разгласи с какви гуми ще разполагат тимовете и водачите по време на последните два спортни уикенда за сезон 2022. 

На „ Интерлагос “ идната седмица екипите ще имат разполагаем междинните по неотстъпчивост сликове от гамата на италианската компания, а точно С2, С3 и С4. Това е и най-често срещаният избор на Пирели през 2022 година, като той бе изработен и за последните два старта в Съединени американски щати и Мексико. Освен това той бе изработен още и за надпреварите в Саудитска Арабия, Емилия-Романя, Маями, Франция, Унгария, Белгия и Италия.

В Абу Даби пък отборите ще разполагат с трите най-меки смеси на Пирели (С3, С4 и С5), които досега през сезона бяха употребявани в пет спортни уикенда. Това се случи в Монако, Азербайджан, Канада, Австрия и Сингапур. 

Както постоянно с изключение на трите вида гуми за изсъхнал асфалт тимовете ще разполагат още с интермедия и по този начин подложените на критика след стартовете в Сингапур и Япония гуми за напълно мокра писта. В Абу Даби съвсем несъмнено те няма да бъдат употребявани, само че същото не може да се каже за Гран При на Сао Пауло, където постоянно сме виждали неочаквани и то много мощни валежи. 

Снимки: Imago I Снимки: Twitter.com/Pirelli Motorsport

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР