Официалният доставчик на гуми във Формула 1 – Пирели потвърди,

...
Официалният доставчик на гуми във Формула 1 – Пирели потвърди,
Коментари Харесай

От Пирели потвърдиха новата конструкция на гумите във Формула 1

Официалният снабдител на гуми във Формула 1 – Пирели удостовери, че ще промени структурата на своите артикули от уикенда за Гран При на Англия през юли.

Промяната идва поради по-голямата от предстоящата стъпка напред в представянето на колите от началото на годината. Както бе обявено и по-рано от няколко авторитетни издания новата структура ще бъде основана на тази, която се създава за сезон 2024.
 Пирели сменя структурата на гумите от Гран При на Англия Пирели сменя структурата на гумите от Гран При на Англия
„ От началото на годината виждаме доста по-голямо усъвършенстване в представянето на колите по отношение на предходната. Това се дължи на невероятното движение на развиване от страна на всички 10 тима “, разяснява ръководителят на моторспорт програмата на Пирели Марио Изола.

„ В Маями да вземем за пример, времето, с което беше извоюван полпозишънът, беше с близо две секунди по-добро по отношение на предходната година. Но сходен напредък се вижда и на други писти. Симулациите на Пирели постоянно има за цел освен да реализират мечтаните цели, само че и да разрешат бързо и навреме реагиране при съществуването на всевъзможни проблеми.

„ Новата спецификация ще включва материали, които към този момент бяхме създали за 2024 година. Те ще създадат гумите по-здрави, без да засягат други аспекти от работата с тях на пистата. Всички водачи ще могат да тестват новите гуми по време на петъчните тренировки при Гран При на Испания. За тях те ще получат по два в допълнение комплекта гуми, които да бъдат употребявани единствено в петък “, добави още италианецът.
 Нови мокри гуми във Формула 1 за “Имола ” Нови мокри гуми във Формула 1 за “Имола ”
Тази смяна в структурата би трябвало да бъде утвърдена от Световния моторспорт съвет (WMSC) на ФИА, само че това ще бъде по-скоро условност. Самата смяна се прави съгласно предписание 10.8.3 от техническия устав на Формула 1 и не се нуждае от авансово утвърждение от страна на тимовете.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР