Официалният доставъчик на гуми във Формула 1 – Пирели ще

...
Официалният доставъчик на гуми във Формула 1 – Пирели ще
Коментари Харесай

Пирели сменя конструкцията на гумите от Гран При на Великобритания

Официалният доставъчик на гуми във Формула 1 – Пирели ще смени структурата на своите артикули от уикенда за Гран При на Англия в средата на месец юли, за това осведоми авторитетното издание racingnews365.com. Смесите на продуктите на италианската компания няма да претърпят промени. 

Промяната се прави, защото скокът в представянето на колите от началото на годината е по-голяма от упования. Италианската компания създава своите артикули за всеки един сезон на база предстоящите натоварвания, които им се дават от тимовете.
 Нови мокри гуми във Формула 1 за “Имола ” Нови мокри гуми във Формула 1 за “Имола ”
От началото на сезона обаче се вижда много по-голямо усъвършенстване в представянето на колите. Доказателство за това е и случилото се в Маями предходната седмица, където времето, с което Серхио Перес завоюва квалификацията бе с близо две секунди по-добро от това на Шарл Леклер 12 месеца по-рано.

Именно заради тази причина от Пирели ще вкарат нова, по-здрава структура, която ще се употребява от уикенда на „ Силвърстоун “ до края на годината. Според информацията на racingnews365.com това ще бъде спецификацията, която ще се употребява и следващата година.
 Норис с остра рецензия към гумите на Пирели Норис с остра рецензия към гумите на Пирели
Причината тази смяна да се прави за Гран При на Англия, а не по-рано е, че „ Силвърстоун “ е една от пистити, които натоварват най-вече гумите. В този лист влизат още „ Спа “ в Белгия, „ Зандвоорт “ в Нидерландия и „ Сузука “ в Япония, а всички те са във втората половина на сезона.

Тази смяна би трябвало да бъде утвърдена от Световния моторспорт съвет (WMSC) на ФИА, само че това е по-скоро условност. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР