Официалните преговорни екипи възобновяват седенкитеПод въпрос са партийци в регулаторитеПрезидентът

...
Официалните преговорни екипи възобновяват седенкитеПод въпрос са партийци в регулаторитеПрезидентът
Коментари Харесай

Дават трима министри на ГЕРБ „за цвят“

Официалните преговорни екипи възобновяват седенките
Под въпрос са партийци в регулаторите

Президентът отсрочи за понеделник връчването на мандата

Официалните преговорни екипи на ГЕРБ и ППДБ възобновиха нощните седенки. Два часа преди днешната среща, планувана за 18 часа, от “Дондуков ” 2 пуснаха известие, че президентът отсрочва връчването на мандата за понеделник. Мотивът на Румен Радев е, че политически пристрастености нямали място в деня на “смирение и поклонение пред паметта на патриарх Неофит ”.

“Труд news ” научи, че предстоят следващи разногласия сред преговорните екипи по какъв начин тъкмо да се назовава съглашението. ППДБ настойчиво избягвали формулировката съдружно, не желали и да е за взаимно ръководство.

Нерешен към момента бил и въпросът дали в регулаторите могат да влизат политически лица. От ППДБ упорствали да няма такива. Вече имали и описи с “експерти ”, които били подготвени да оферират за шефове и членове в регулаторите. Повечето от хората във въпросните описи било от НПО-та, свързани с ППДБ, както и имена, дадени от спонсорите на обединението.

Пред “Труд news ” депутати обясниха, че Асен Василев споделил, че ще дадат 2-3 министри на ГЕРБ “за цвят ”. Твърдял, че и сега ГЕРБ имат петима министри - външен, на образованието, на културата, на вътрешните работи, на е-управлението. С още трима в добавка на процедура щели да получат съвсем 50 на 100 от постовете в кабинета, съгласно Василев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР