Официалните документи на Съвета на ЕС за приемането на България

...
Официалните документи на Съвета на ЕС за приемането на България
Коментари Харесай

Нинова: Освен документа за Шенген, има втори по-интересен

Официалните документи на Съвета на Европейски Съюз за приемането на България по въздух и вода в Шенген към този момент са факт, само че по-интересен е втори документ - т.нар. протокол, в който са записани ангажиментите, които е поела страната ни за бежанците, това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг пред медиите, съобщи Дарик. 

" България е изпълнила всички условия за пълноценно присъединение към Шенген, ние сме пълновръстен член на Европейски Съюз и не трябва да се гледа на нас като втора употреба страна, заслужаваме участие по въздух, вода и суша. Това, което направи държавното управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с поддръжката на Движение за права и свободи оценяваме като оттегляне от тази позиция, изменничество на националния интерес и неуспех. Тези фанфари какъв брой популярен триумф е това могат да им служат единствено за пиар. Тъй като ни упрекнаха, че всяваме дезинофрмация, изчакахме да излязат формалните документи и те към този момент са факт. Решението на Съвета на Европейски Съюз, публично качено - влизаме по суша и вода. Но по-интересен е втори документ, който не виждаме в пространството. Това е протокол към решението, в  който са разказани конкретните ангажименти, които е поела българската страна. Обръщам внимание на Параграф 3 за бежанците в този документ. Правителството внася дезинформация. В този протокол написа, че те са поели ангажимент:  " Незабавно назад приемане на всички претенденти за леговище, за които България и Румъния носят отговорност. В период от 3 дни България би трябвало да даде отговор, а в период от 1 месец и неотложно да ги одобри без никакво право на мнение във връзка с броя на хората, които ще дойдат тук. Затова не би трябвало да има никакви ограничавания, що се отнася до броя на хората, би трябвало да бъдат признати в границите на 1 месец. Това се отнася в особена мощ за хората от Сирия и Афганистан ", уточни Нинова.

" Изводът е безграничен брой бежанци, които ние би трябвало да приемем в центрове от отворен вид, в които няма необикновен надзор и нямаме право да кажем нищо по този въпрос, 72 % от центровете също така са запълнени. Правителството излъга българския народ, внасяше дезинформация, истината е на разположение ", добави тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР