Официалните данни ще станат ясни по-късно днес, но вече се

...
Официалните данни ще станат ясни по-късно днес, но вече се
Коментари Харесай

BBC оповестява публично кои са служителите, взимащи по-високи заплати дори от премиера

Официалните данни ще станат ясни по-късно през днешния ден, само че към този момент се знае, че 96 души получават над 150 000 паунда, като две трети от тях са мъже. Генералният шеф на Би Би Си лорд Хил призна, че има проблем, обвързван с пола, при заплащането.

Недоволството по този мотив измежду дамите, водещи на излъчвания, към този момент е налице, откакто една от тях съобщи, че корпорацията е цялостна с мъжки интелектуални титани, чието его е с размер на планети, които получават високите заплати, които са поискали, предава БНР.

Лорд Хил сподели, че е неотложно да се вземат ограничения за равнене на заплащането, тъй като за една и съща работа мъжете и дамите получават друго заплащане. Наблюдателите на Острова предсказват съществени разтърсвания откакто някои научат, че техни сътрудници, с които всеки ден правят една и съща работа, в действителност получават повече пари.

Правителството изиска от Би Би Си да оповести заплатите в годишния си отчет, макар съпротивата на управлението на корпорацията. От данните излиза наяве още, че повече от 100 души от администрацията на Би Би Си получават повече от премиера Тереза Мей.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР