Официалните данни показват, че от началото на войната са загинали

...
Официалните данни показват, че от началото на войната са загинали
Коментари Харесай

Русия загуби 480 военни, унищожени са 50 единици бойна техника за ден

Официалните данни демонстрират, че от началото на войната са починали към 68 900 съветски военни.

 

За ден са унищожени 30 противников бойни бронирани машини, 12 артилерийски системи, две реактивни системи за залпов огън, две системи за противовъздушна защита и 7 дрона.

 

Междувременно стана ясно, че управляващите на Руската федерация са забранили на към един милион жители да напущат страната на фона на по този начин наречената частична готовност. Информацията популяризира телеграм каналът Baza.

 

Според създателите на обявата в базата на граничната работа на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Руската федерация има съвсем милион руснаци, на които е неразрешено да напущат страната заради мобилизацията. Няколко дни откакто съветският президент Владимир Путин разгласи мобилизацията, към базата бяха добавени почти 400 000 души, написа каналът в Telegram.

 

„ С течение на времето базата беше попълнена и в този момент там има съвсем милион души. На всички им е неразрешено да напущат страната “, се споделя в обявата.

От своя страна каналът Astra Telegram заяви, че в съответната база данни към този момент има 1 025 703 души.

 

Припомняме, че на 14 октомври президентът на Руската федерация разгласи, че мобилизацията ще завърши до две седмици. По думите му Министерството на защитата не възнамерява никакви спомагателни ограничения във връзка с набора във въоръжените сили на Руската федерация, като се изключи тези, които към този момент са в развой на осъществяване.

 

На 18 октомври представителят на Кремъл Дмитро Песков сподели, че Владимир Путин към момента не възнамерява да приключи мобилизацията. Той обаче твърди, че военните комисари няма да надвишават прага, избран с указа, и приканват в армията над 300 000 жители.

 

Според съветски медии обаче Кремъл възнамерява да стартира втора вълна на готовност през зимата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР