Официалните данни показват, че до 22 август имаме около 11

...
Официалните данни показват, че до 22 август имаме около 11
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: България е трета по незаконно влезли мигранти в ЕС

Официалните данни демонстрират, че до 22 август имаме към 11 000 нелегално влезнали в България и хванати мигранти. Най-много има Италия - 50 000, Испания - 18 000, ние сме трети. Това сподели за Нова нюз Тихомир Безлов, специалист от Центъра за проучване на демокрацията.

По думите му през последните две години бежанската обстановка се е трансформирала. " Очевидно мигрантският поток от Турция е почнал да се пренасочва към България, а преди беше към Гърция ", означи той. 

Той напомни, че в последните месеци има няколко случая с преследвания. " Миналата година Турция сне част от ограниченията си за мигрантски надзор за България. Жандармерията и охранителна полиция ще се занимават с изборите и това може да усложни обстановката ", счита Безлов. 

Според него след 2013 година е имало доста огромни зони на " болест " в полицията по отношение на корупционно пропускане на мигранти. " Първо се пропущат през границата, а след това навътре в страната. Имаше интервал когато над 70% от заловените мигранти бяха без биометрия ", съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР