Официални руски и американски представители си размениха остри реплики по

...
Официални руски и американски представители си размениха остри реплики по
Коментари Харесай

САЩ и Русия отново на нож заради два бомбардировача

Официални съветски и американски представители си размениха остри реплики във връзка идването във Венецуела на два съветски бомбардировача, които могат да носят нуклеарно оръжие.

Двата бомбардировача "Ту-160 ", а също военнотранспортен аероплан "Ан-124 " и аероплан за полети на дълги дистанции "Ил-62 " на съветските въздушнокосмически войски, кацнаха в понеделник на летище "Майкетия " в Каракас, като по този начин демонстрираха поддръжка за президента социалист Николас Мадуро. От министерството на защитата на Русия не оповестиха дали бомбардировачите носят някакви оръжия.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо реагира, като писа в Туитър, че "руският и венецуелският народ би трябвало да виждат нещата, такива каквито са: две корумпирани държавни управления пилеят държавни средства и потъпкват свободата и свободите, до момента в който народите им страдат ".

Говорителят на съветския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, дефинира коментара на Помпейо като "недипломатичен " и "неуместен ". Подобни рецензии звучат необичайно, когато са отправени от страна, "половината от чийто боен бюджет ще стигне да нахрани цяла Африка ", посочи Песков.

Венецуела и Русия от дълго време са близки съдружници, а идването на самолетите идва единствено дни, откакто президентът Мадуро се срещна с съветския президент Владимир Путин в Москва, означи БиБиСи (BBC).

Венецуелският министър на защитата Владимир Падрино съобщи, че съветските самолети ще са част от взаимно обучение на военновъздушните сили и означи: "Това ще вършим с нашите другари, тъй като имаме другари по света, които пазят и почитат уравновесените връзки ".

"Ние се готвим да защитим Венецуела до последния метър, когато е належащо ", сподели министърът по отношение на честите обвинявания от страна на държавното управление, че империалистическите сили се пробват да го смъкват.

Президентът Мадуро съобщи в неделя, че е имало опит, "пряко съгласуван от Белия дом, да се смути демократичният живот във Венецуела и опит да се приготвя прелом против конституционното, демократично и свободно ръководство на нашата страна ".

Говорителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати Кол Роб Манинг означи, че неотдавна Съединени американски щати са разгърнали в Латинска Америка болница, в която се предлага здравна помощ на милионите венецуелци, които са избягали от хиперинфлацията и дефицита на артикули и медикаменти в родната си страна от 2014 година насам.

"Обратно, методът на Русия към човешкото злополучие във Венецуела е да изпрати бомбардировачи вместо филантропична помощ ", сподели Кол Манинг, представен от ЕнБиСи (NBC).

Но Русия не е единствената, която изпраща бомбардировачите си до други страни. Съединени американски щати също изпратиха бомбардировачи на своите съдружници, в това число в Украйна, чиито връзки с Москва остават напрегнати след анексирането на Крим през 2014 година, акцентира БиБиСи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР