Официални представители от Северна Корея и Китай се срещнаха в

...
Официални представители от Северна Корея и Китай се срещнаха в
Коментари Харесай

Северна Корея и Китай поеха ангажимент да заздравят отношенията си

Официални представители от Северна Корея и Китай се срещнаха в Пекин и се ангажираха да продължат да развиват двустранните връзки, заяви в събота севернокорейската държавна медия в миг, когато Пхенян желае да разшири дипломатическите си връзки след края на въведените поради коронавирус ограничавания, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На срещата четвъртият човек в йерархията на китайското управление Ван Хунин сподели, че " без значение по какъв начин се трансформира интернационалната конюнктура другарството сред Китай и КНДР, което е стратегически избор и на двете страни, в никакъв случай няма да бъде разколебано ", заяви КЦТА, употребявайки формалното наименование на Северна Корея – Корейска народнодемократична република.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун и китайският президент Си Цзинпин се срещнаха по-рано тази година и си дадоха обещание да задълбочат връзките сред двете страни, напомня Ройтерс. На срещата тази седмица Ван е предал " сърдечно и топло " обръщение на Си към Ким, показва КЦТА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР