Официални представители на социалната мрежа Twitter отрекоха, че последното открито

...
Официални представители на социалната мрежа Twitter отрекоха, че последното открито
Коментари Харесай

Twitter отрича да са виновни за поредния пробив

Официални представители на обществената мрежа Twitter отхвърлиха, че последното намерено приключване на потребителски данни от уеб страницата не е директно обвързвано с компанията, предава Би Би Си.

В началото на януари участник в даркуеб конгрес за обмен данните на 200 000 000 консуматори на Twitter за сумата от едвам два $. Записите съдържали с изключение на същинските имена на въпросните консуматори, броят на хората, които ги следват, датата на основаването на регистрацията им и имейл адресите им. Това беше следващото разобличаване за приключване на персонални данни от мрежата, откакто през декември хакер разгласи продажбата на, а през ноември откриха голяма база данни, смъкната от уеб страницата.

Основното съмнение за повода за последните приключвания на потребителска информация е актуализация на системата, направена през януари предходната година. Тя, позволяваща по-лесното идентифициране на консуматори. Twitter запушват дупката още същия месец, само че се допуска, че в това време тя е станала обществено известна и незнайна страна се е възползвала от това. Според Twitter обаче, тези произшествия не са свързани с компанията, а повода за появяването им е друга. Що се отнася до случая с 400-те милиона записа и по-ранното приключване на 200 000 000 записа, от уеб страницата декларират, че става дума за едни и същи пакети с информация, само че при втория са отстранени дублиращите се записи.

„ Базирайки се на информацията, с която разполагаме и следствието извършено от нас по въпроса, ние установихме, че няма доказателство, че данните, които се продават онлайн са достигнати посредством експлоатирането на накърнимост в системите на Twitter. Вероятно информацията да е общ брой от данни, които са били налични онлайн посредством разнообразни източници “, декларира представител на Twitter. От компанията не дават отговор на това по какъв начин са събрани данни, при които потребителските имена подхождат на същински имейли, свързани с тях – връзка, която е можело да бъде направена посредством експлоатирането на упоменатата накърнимост.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР