Официални лица в САЩ и други западни страни смятат, че

...
Официални лица в САЩ и други западни страни смятат, че
Коментари Харесай

NYT: Руските загуби в Украйна - 200 хиляди убити и ранени 



Официални лица в Съединени американски щати и други западни страни считат, че броят на убитите и ранените съветски бойци в Украйна наближава 200 000 души, написа американският вестник The New York Times.

Руските загуби са се нараснали доста по време на борбите за Бахмут и Соледар, написа вестникът.

Тъй като съгласно изданието Москва обезверено се нуждае от огромна победа и преглежда Бахмут като ключ към завладяването на целия Източен Донбас, зле подготвени новобранци и някогашни пандизчии са изпратени на фронтовата линия. В резултат на това, съгласно американски чиновници, стотици военни биват убити или ранени всеки ден.

Украинската страна търпи същите загуби, само че действителните числа са сложни за определяне, в това число заради обстоятелството, че Киев не ги разкрива, написа изданието. По-подготвените пехотни формирования се държат в запас, а по-слабо квалифицираните войски, в това число частите на териториалната защита, са изпратени в предните редици.

Последната обществена американска оценка на загубите пристигна предишния ноември, когато ръководителят на Съвместното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили сподели, че всяка от страните е изгубила по над 100 000 бойци убити и ранени от началото на войната.

" Бих споделил, че в този момент тази цифра надвишава 100 000 ", сподели Мили на конференция през януари.

Същата седмица високопоставени американски чиновници споделиха, че съветските загуби наближават 200 000 души. Това е осем пъти повече от загубите на американци за две десетилетия война в Афганистан, написа NYT.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР