Официални лица в костюми, бивши звезди във футбола, които помагат

...
Официални лица в костюми, бивши звезди във футбола, които помагат
Коментари Харесай

Защо УЕФА се нуждае от 1440 топки за жребия в евротурнирите

Официални лица в костюми, някогашни звезди във футбола, които оказват помощ при тегленето на топките и представители на клубовете, очакващи да научат ориста си. Тези облици изникват в съзнанието всякога, когато е време за чоп за евротурнирите във футбола.

Отстрани процесът наподобява ловко съгласуван, само че какви старания са нужни зад кадър, с цел да може събитието да премине безпрепятствено?

В понеделник в Нион поредно ще бъдат теглени жребии за първия кръг от етапа на елиминациите в Шампионската лига, Лига Европа и Младежката Шампионска лига. За тази цел от УЕФА са приготвили общо 1440 топки.

Първият чоп в елиминациите е най-трудният от логистична позиция с подсигуряването на нужния брой топки, хартия и купи. Приготовленията стартират две седмици преди събитието, като се плануват всички вероятни сюжети.

 Защо УЕФА се нуждае от 1440 топки за жребия в евротурнирите
© Associated Press

Тук влизат случаите, в които тимовете са от една страна или са играли дружно в групите, защото не могат да се срещнат между тях. В допълнение съгласно разпоредбите на УЕФА отбори от Русия и Украйна не могат да се изправят един против различен поради военния спор.

" Осигурени са 1440 топки за жребиите в понеделник, което е много. За всеки чоп се подготвят по три комплекта топки. Първият е за подготовката в деня на жребия. Вторият е за тегленето на самия чоп, а последният е авариен и ще се употребява при положение, че нещо се обърка ", изясни мениджърът на шампионатите на УЕФА Антонио Джакино.

В последните години няколко пъти се появиха подозрения към жребия в Шампионската лига. През 2012 година формалното изтегляне на двойките за осминафиналите съответства напълно с това в подготовката. В началото на 2018 година " Рома " към този момент популяризираше пропуски за първия си мач с " Ливърпул " - ден преди да разбере от жребия, че ще играе с англичаните в полуфиналите.

 Защо УЕФА се нуждае от 1440 топки за жребия в евротурнирите
© Associated Press

Джакино твърди, че УЕФА следва строги правила, с цел да обезпечи почтен чоп. За тази цел са извикани инспектори, които наблюдават от близко дали всичко към техническата част е постоянно. В организацията допускат, че в бъдещето е допустимо жребият да се тегли от компютър.

" Това може да се случи, тъй като ще направи жребия по-опростен. По мое мнение обаче клубовете желаят да гледат по какъв начин техният тим е изтеглен. Те желаят да участват на събитието и да виждат топките. Ще има възприятие, че нещо липсва, в случай че просто натиснете бутона и програмата с мачовете е подготвена ", съобщи основният управител на шампионатите на УЕФА Михаел Хезелшверд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР