Oфициалната версия за шесторното убийство в Нови Искър е отмъщение

...
Oфициалната версия за шесторното убийство в Нови Искър е отмъщение
Коментари Харесай

Ревност и ДДС – водещи версии за труповете в Нови Искър

Oфициалната версия за шесторното ликвидиране в Нови Искър е възмездие поради източване на Данък добавена стойност посредством кухи компании. Смята се, че с измамите се е занимавал бащата Неделчо Юнаков, заяви през вчерашния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Топченгета обаче разясниха пред „ Труд ”, че тази версия им се коства повърхностна. И че зад кървавата история най-после ще се появи злокобното лице на ревността. Според тях е непонятен фактът, че дамата Кети е качена принудително в фамилния джип и откарана в безлюдна околност на 3 км от къщата, където са екзекутирани останалите членове на фамилията.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов и началник на Националната следствена работа отхвърли изрично слуховете, пускани през целия ден през вчерашния ден от интернет уеб сайтове, че убийствата са осъществени от член на фамилията, който след това се е самоубил. Той посочи, че всички са убити с огнестрелно оръжие не с един, а с голям брой изстрели, в това число и в тил.

Както писа „ Труд ”, към 16,30 ч във вторник в къща в Нови Искър бяха открити пет тела – на  Неделчо Юнаков (41 г.), неговият наследник Георги (19 г.), доведената му щерка Нанси Иванова (16 г.), нейният другар Боби Иванов (18 г.) и баба й Еленка Бурджиева (72 г.). Полицията разгласи за търсене 44-годишната Кети Кюхова, майка на Нанси и щерка на Еленка. Семейството е било екзекутирано на Нова година и намерено от близки, които на вятъра се опитвали до 2 януари да се свържат с някого по телефона.

Тепърва ще се обяснява дали килърът е бил самичък или убийците са няколко, дали  е стреляно с едно или с повече оръжия, сподели още главсекът Маринов. Всички близки и родственици на фамилията са открити. Някои от тях са разпитани. Сред тях няма обвинени.
Водеща е версията за измамите с Данък добавена стойност и  е почнала цялостна финансова инспекция с какви пари преди към година и половина фамилията е купило къщата в Нови Искър, джипът БМВ Х5 и е пътувало на екскурзии в чужбина. Според регистри името на Неделчо попада единствено в една компания и то за няколко месеца през 2012 година Ще бъде проучен и бележникът, в който са записвани суми на Неделчо, открито инцидентно от кореспонденти, покрай изоставения джип. Стефка, майката на убития Боби, счита, че синът й е погубен професионално с един патрон сред очите. Според нея повода за зверското ликвидиране би трябвало да се търси в Неделчо и Кети.

Тялото на Кети Кюхова бе извадено през вчерашния ден по обед от бунар край Нови Искър. Трупът е бил открит на метри от изоставеното фамилно БМВ Х5 още към 22 ч вечерта във вторник, само че през вчерашния ден криминалисти вършиха два следващи огледа на колата и кладенеца. След като кореспонденти откриха инцидентно захвърлени бележник, който се оказа на Кети, полицията опаса с ленти голям регион и стартира претършуване със следови кучета.

Вилната зона в местността „ Партизанките ” се намира на към 3 км от къщата, в която бе открито убитото семейство. Повечето то къщите зимно време са необитаеми, защото пътят до такава степен е разрушен и стеснен. Почти е невероятно, още по-малко нощем, до такава степен да стигне човек, който не е локален, или не е ходил най-малко един път в този регион, с цел да познава разклоненията на пътя. Нужен е мощен високопроходим автомобил, из поляните в близост даже се виждат следи от джипове или бъгита, които там са си правили офроуд надпревари.

По непотвърдена информация, още към 21 ч вечерта на 2 януари  мъж от вилната зона се обадил в полицията, че е забелязал джип БМВ Х5, минал около дома му в края на Нови Искър и поел към вилна зона „ Партизанките ” на 1 януари малко след настъпване на Нова година. Униформените пуснали куче в тази посока и по този начин стигнали до безлюдната околност.
След изваждането на тялото, кола на „ Гражданска отбрана ” докара помпа с генератор и изсмука водата от кладенеца. На дъното са търсени гилзи и предмети, най-много от оръжието, с което е осъществено кървавото закононарушение.

След края на огледите криминалистите изнесоха  5 хартиени чувала със събрани в покрайнината улики. Накрая донесоха и издължен кашон, по който стърчаха краищата на опаковъчно фолио с въздушни мехурчета. Въпреки упованията, че вътре е малокалибреното оръжие, от полицията оповестиха, че то още не е открито.

Шефът на разследване и основният секретар на Министерство на вътрешните работи: Все още няма обвинен

Борислав Сарафов, началник на Националната следствена работа: „ Става дума за шесторно ликвидиране – изключвам версията за убийства и последвало самоубийство. Никой не се самоубива в тил и с по няколко изстрела. Това е ликвидиране без аналог. Жертвите са били убити не с по един изстрел, а с по няколко. Това е станало в новогодишната нощ. Оръжието на убийството още не е намерено – не е ясно и дали е било единствено едно. Тепърва ще се обяснява дали килърът е бил самичък или са били няколко индивида. ”
Младен Маринов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: „ Още не е ясно в каква поредност са били убити жертвите. Тези елементи ще станат ясни след привършване на експертизите. До този миг всички близки и родственици на фамилията са открити. Някои от тях са разпитани. Сред тях няма обвинени. Към момента главно ревизираме активността на убития Неделчо. Има информация, че се е занимавал с комерсиална активност, в това число и с „кухи фирми“, които „чистят“ Данък добавена стойност. Имотът в Нови Искър е добит неотдавна, ще се откриват по какъв метод това е станало, както и с какви средства са купувани колите на фамилията. ”

„ Продължаваме да работим по всички останали версии. Експерти от института по логика на психиката ще изградят психичен портрет на причинителя ”, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.  Засега няма обвинени за всеобщата екзекуция, стана ясно от думите на Сарафов и Маринов

Жертвите

Неделчо Юнаков
е роден през 1976 година в Сапарева баня. Там е приключил колеж по туризъм и лека индустрия. По-късно се преместил в София, а първата му брачна половинка останала в Сапарева баня. Работил е като автомонтьор.

Кети Кюхова
е от София и е родена през 1973 година Учила е в Техническия университет. Преди години живяла в италианския град Пиза. Доскоро тя имала компания, само че активността й била спряна. Говори се, че е поради задължения към банки.

Нанси Иванова
е 16-годишната щерка на Кети Кюхова. Живеела с майка си в Нови Искър. Нейните другари я разказват като извънредно благо и положително дете.  Любимият й артист бил Кристиян, който ни показа на Евровизия.

Боби Иванов
е роден през 1999 година и е приятелят на Нанси. Учил в нейното учебно заведение. Двамата там се срещнали и се влюбили. На Нова година той трябвало да бъде при другари, само че в последния миг решил да чества с Нанси.

Георги Юнаков
е роден 1998 година и е наследник на Неделчо. Учил е в 68 СОУ в София. Преди години бил и играч по гребане. Отскоро почнал работа в психиатричната клиника „ Св. Иван Рилски “ в Курило. Според негови познати заниманието му били змии.

Еленка Бурджиева
е майката на Кети. Тя е шестата жертва на незнайния до момента палач. 72-годишната жена била болна. Заради сложното й напредване, тя била множеството време на легло и живеела при щерка си Кети.

Съседът Йордан Георгиев: Телата на бащата и сина бяха извлечени от кухнята  

Бащата Неделчо и синът му Георги били убити в кухнята на първия етаж. После телата им били извлечени в стаята на бабата, която била гръмната в леглото й. Това описа през вчерашния ден съседът Йордан Георгиев, който бил извикан от криминалистите да взе участие като поемно лице при огледите в къщата.
„ Влезнахме първо в кухнята, там не видяхме нищо, единствено петна от кръв. На пода имаше и 4 гилзи. Вратата на прилежащата стая беше заключена. Ние минахме откъм гърба и влязохме откъм терасата. Бабата беше убита на спалнята й, а Неделчо и Гошо бяха довлачени и оставени един до различен на пода до леглото ”, описа Георгиев. По думите му „ дребните ” Нанси и Боби били убити на втория етаж.
„ Всички бяха убити в главата, само че освен с един, а с по няколко патрона. Неделчо беше стрелян към 10 пъти. Мисля, че имаше открити към 30 гилзи в къщата, само че не мога да кажа от пушка ли са, или от револвер ”, добави очевидецът. Към 22 ч той чул следователите да си приказват, че джипът БМВ Х5 е открит в гора край града и там наоколо до него било и тялото на Кети.

Споделяли живота си във фейсбук

44-годишната Кети Кюхова е била доста дейна в обществените мрежи. Последната й обява във фейсбук е от 30 декември м.г. и е за рецепта за торта. Жената постоянно е споделяла фотоси на кучето си, което също беше открито мъртво във фамилната къща. Тя е коментирала фотоси на останалите членове на фамилията, а от мненията проличава, че всички са били в прелестни връзки.

Синът на Неделчо – Георги Юнаков, също е бил деен в обществените мрежи. Там е разгласил, че е почнал работа на 1 октомври в Държавната психиатрична клиника „ Св. Иван Рилски ” в Курило. Освен това е качвал и фотоси със фамилията си, с татко си Неделчо Юнаков и фрагменти от фамилни почивки и пътувания.

Бащата Неделчо също има профил в обществената мрежа. Той също е разгласил най-вече фотоси със фамилията си, а на тях се вижда и автомобилът БМВ Х5, който бе открит на километри от къщата със счупено стъкло. От мненията излиза наяве, че е желал да продаде джипа.

„ Почивай в мир! Принцесо, нека да си на по-добро място. Не го заслужаваше още беше дребна и не видя нищо от живота. Милата тя… Отиде си прекомерно рано, също и Боби. Още не бяха видяли доста неща. Почивайте в мир“, пишеха почернени близки и другари на ученичката Нанси и приятеля й Боби, който е по-известен с прякора си Схемата.

През декември, малко преди празниците, двамата са си създали общ профил във фейсбук, на който са разгласили две фотоси. В обществените мрежи локални хора от Нови Искър нищят всевъзможни версии за гибелта на фамилията. Според някои консуматори Боби се замесил с рискови хора, които са решили да си отмъстят, съгласно други – става дума за поръчково ликвидиране поради пари или парцели. Повечето от потребителите считат, че Кети Кюхова не е отговорна за изтезанието, защото била сияен и топъл човек.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР