Официалната украинска власт се обърна с молба за помощ към

...
Официалната украинска власт се обърна с молба за помощ към
Коментари Харесай

Украинската власт поиска помощ от хакерските групировки за киберзащита


Официалната украинска власт се обърна с молба за помощ към незаконните хакерски групировки в страната. Те желаят хакерите да оказват помощ за киберзащитата на сериозна държавна инфраструктура и да правят онлайн разследващи задачи против Русия, съобщи Ройтерс.

След почналите на 24 февруари офанзиви против редица украински гредове, в хакерските конгреси в страната се появиха молби за помощ за доброволци.

„ Киберобщество на Украйна, време е да се намесим и да защитим киберсигурността на страната ни “, написа в апелите.

Междувременно публична молба за помощ е отправена към компанията „ Сайбър юнит текнолоджис “, която обичайно работи с властта по отбраната на сериозна онлайн инфраструктура.

Според притежателя на компанията Йегор Аушев доброволците ще бъдат разграничени на две групи – защита и нахлуване. Отбранителните хакери ще се стараят да поддържат инфраструктурата, като електроцентрали и водни системи. Групата за офанзива ще прави боен цифров шпионаж против съветската войска.

Още в деня на първата офанзива против Украйна беше обявено за огромни хакерски атаки.

От съветска страна не е по-различно – по време на офанзивата против Украйна, голям брой уеб сайтове също паднаха, измежду които формалната страница на Кремъл и онлайн каналите на малкия екран Russia Today.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР