Официалната статистика на Русия за коронавируса показва, че страната е

...
Официалната статистика на Русия за коронавируса показва, че страната е
Коментари Харесай

Лъже ли Русия за реалния брой заразени от Covid-19

Официалната статистика на Русия за ковид демонстрира, че страната е надали не предпазена цитадела. В четвъртък тя заяви за първия смъртен случай (79-годишна пациентка) при общо 147 инфектирани и петима излекувани (малко по-късно броят на инфектираните стана 199 -бел.ред.). Но даже и след този скок, Русия е с най-ниска степен на болест от ковид в света, в случай че се съди по формалните данни, подавани към Световната здравна организация, на които обаче даже съветските управляващи не имат вяра.

Бройката евентуално са много по-висока, споделя Алексей Курини, зам.-председател на комисията по опазване на здравето в Държавната дума, пред англоезичния съветски в. " Москоу таймс ". За страдание, ние се забавихме да въведем изцяло тестване, добавя той.

Русия отбрани данните си като надеждни, откакто президентът на Беларус съобщи, че прилежащата страна е " пламнала " в болестта, а Европейски Съюз упрекна Москва в други неистини.

Всекидневният живот в Русия като цяло продължаваше обичайно- магазините, заведенията, учебните заведения, работеха обикновено, а управляващите излъчваха убеденост, съобщавайки единствено за 147 доказани случая на вируса. За по-малко от 48 часа обаче, този имидж обаче стартира да се разрушава, написа " Форин полиси ", откакто съветското държавно управление предприе по-сериозни ограничения за въздържане на заразата- затваряне на граници, ограничаване на самолетните полети, затваряне на учебни заведения и оферти за стопански тласъци. Това се случи в миг, когато медиците започнаха да слагат под подозрение формалната съветска статистика за ковид и действителната успеваемост на ответните ограничения за ограничението му.

Ако същинското разпространяване на вируса се окаже по-високо от указаното в формалната статистика, това ще значи, че съветското държавно управление е изпуснало шанса да забави епидемията, заставяйки така и така пренатоварената си здравна система и отслабена стопанска система да се оправят с бремето на нова национална рецесия, отбелязва " Форин полиси ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР