Официалната премиера в Русия на филма Смъртта на Сталин -

...
Официалната премиера в Русия на филма Смъртта на Сталин -
Коментари Харесай

Властта в Русия отмени руската премиера на британския филм Смъртта на Сталин


Официалната премиера в Русия на кино лентата " Смъртта на Сталин " - черна ирония от английския режисьор Армандо Янучи, бе анулирана във вторник по решение на съветското министерство на културата, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Според съветски медии през вчерашния ден се е състояла предварителна прожекция на кино лентата, на която са участвали държавни дейци, депутати, историци и общественици. След това министерството е отменило лиценза за разпространяване на кино лентата, към този момент възложен на компанията " Волга ". Засега не е ясно дали филмът въобще ще бъде прожектиран в съветските киносалони.

" Смъртта на Сталин " се занимава с битката за власт измежду най-близкото обграждане на диктатора, почнала незабавно след гибелта му.

" Това е слаб филм, отегчителен филм, той е лицемерен, противоположен и афектиран ", сподели Надежда Усманова от Руското историческо сдружение, съорганизатор на предварителната прожекция. А Елена Драпеко, заместник-председател на комисията по просвета в Държавната дума, съобщи, че във кино лентата има " екстремизъм " и той би внесъл " неприятна кръв в обществената естетика, която към този момент е реализирана в съветското общество ".

АП напомня, че съгласно социологически изследвания Йосиф Сталин, управлявал Съюз на съветските социалистически републики от 1924 до гибелта си през 1953 година, към момента се употребява с огромно почитание измежду руснаците. Мнозина считат, че той е извел страната до успеха през Втората международна война и я е направил нуклеарна свръхсила без значение от осъществените от него репресии, лишили живота на милиони.

ТАСС цитира писателя Юрий Поляков от публичния съвет на министерството на културата, съгласно който всички участвали на предварителната прожекция са били единомислещи, че въпросният филм е " доста слаб " и " напълно лъжовен ", а също " пример на идеологическата битка " против Русия.

Световната премиера на снимания по комикси " Смъртта на Сталин ", е била през септември м.г. В основните функции са Стив Бушеми (Хрушчов), Саймън Ръсел Бийл (Берия), Джейсън Айзъкс (маршал Жуков) и Олга Куриленко (пианистката Мария Юдина).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР